Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: "Fenerbahçe, Başakşehir'i bileğinin hakkıyla yendi"

Fenerbahçe
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: "Fenerbahçe, Başakşehir'i bileğinin hakkıyla yendi"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 4-1 kazanılan Başakşehir maçı sonrasında yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe bugün maçı bileğinin hakkıyla kazanmıştır" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 4-1 kazandıkları Başakşehir maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Koç'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Çocukların reaksiyon göstermesi, birbirlerine inanmaları bizim için çok önemli. Oyuncularımız yıldız olmuş ve olacak oyuncular. Bu galibiyet önemliydi.

11’e 11’ken 2-1 öne geçtik ve futbol olarak da bariz üstünlüğümüzü ikinci yarıda gösterdiğimizi düşünüyorum. Arkadaşları, çocukları, teknik kadromuzu kutluyorum.

Taraftarlarımızı üzdük. 26 hafta var. Bizim camiamızda işler biraz kötü gitsin, malum kişiler hemen ortaya çıkıyor, Fenerbahçe yerden yere vuruluyor. Benim de en üzüldüğüm, yüreği Fenerbahçe’yle atan insanlar da bundan çok etkileniyorlar.

Kırılgan bir camiayız. Haklı ve haksız sebepleri var. Fenerbahçe’nin iyiliğini isteyen taraftarlarımıza sesleniyorum: İyi ve kötü her günde destek olmalısınız. Lütfen bu uzun maratonda, 1-2 mağlubiyet üstünden büyük resmi etkilemesin. Kötü günde bilhassa destek olun.

Hem hak ettiğimiz hem de edeceğimiz şampiyonluğu yakalayalım. Sizler her mağlubiyet sonrası hocalarımızı ve oyuncularımızı yerden yere vurduğunuzda onlar da etkileniyorlar. Bana vurun, istediğiniz kadar. Benim için önemli olan sporcularımız.

Önceki haftalarda hakem şansımız yanımızda olmuyordu. Genelde hakemlerle ilgili çok konuşuluyordu. Genel standarttan ve performanstan memnun değiliz. Geçen hafta enteresan penaltılar verildi. Bu hafta Thiam’a yapılan harekette VAR’a gidilebilirdi. Geçen hafta Pelkas’ın golü bizim için goldü. Tüm takımlar bu hakem performansından yakınıyorsa bir problem var demektir. Herkes şikayet ediyorsa ‘Biz işimizi iyi yapıyoruz’ diye bir algı oluşuyor. Yapmıyorsunuz.

Türkiye’de hakemlik çok zor bir meslek. Seyircisiz maçta daha zor, bütün her şey duyuluyor.

Bu kadar sakata ve sıkıntıya rağmen, şu anda liderin 1 puan arkasındayız. Daha gidecek çok maç var. İnanın, bu ligde son derece enteresan sonuçları yaşayarak göreceğiz.

Şu 14 günlük ara bize çok fayda sağlayacak. Şu an sakat olan tüm oyuncularımız dönmüş olacak. Bundan sonraki süreç bizim için daha hayırlı olacak.

Hakem maçı nasıl Başakşehir’e vermiş? Rıdvan’a bir soralım. Bu maç özelinde konuşmuyorum ama genel olarak hakem performansında bir sıkıntı var. Başakşehir hakem performansına kalmadan maçı koparabilirdi ama 11’e 11’ken bizim üstünlüğümüz vardı. 2-1’e 11’e 11’ken geldik. Bu işin artı ve eksilerini çıkaracaksak Rıdvan hocaya soruyorum, geçen sezon ve bu sezonda hakemlerden en çok zararı kim görmüş?

Fenerbahçe, bugün bileğinin hakkıyla kazandı.

Kartlar gelene kadar maçın net hakimiydik. Kartlar da gelince maç koptu. Biz kazandığımız maçlarda da hakem konusunda şikayette bulunduk. İnşallah hep birlikte kafa kafaya verip, bu hakem sorununu minimize ederiz.

O VAR odasında oturanları anlamakta güçlük çekiyoruz. Müthiş bir standartsızlık var. Çoğu kulüp bundan sıkıntı duyduğunu söylüyor. VAR’ın kullanılması çok daha başarılı şekilde yapılabilir ve bu sorun minimize edilebilir.

Beşiktaş maçından önce hakemle ilgili 2 iddia ortaya atıldı. Biri babasının Fenerbahçe’de futbol oynadığı, diğeri de Yapı Kredi’de üst düzey bir çalışan olduğu. Biz bunu tespit ettik. Böyle bir durum yok. Hiçbir alakası yok. Bunu izah ettik, anlattık."

fenerbahçe Ali Koç Başakşehir