Ali Koç: Bir türbülansın içindeyiz, bu kadro şampiyonluk için yeterli!

Fenerbahçe
Ali Koç: Bir türbülansın içindeyiz, bu kadro şampiyonluk için yeterli!

Süper Lig'in 10. haftasında sahasında Alanyaspor'a 2-1 mağlup olarak lider Trabzonspor'un 5 puan gerisine düşen Fenerbahçe'de istifaya davet edilen Başkan Ali Koç, "Taraftarlar tepki göstermekte haklı, 7 yıldır şampiyonluk bekliyorlar. Bir türbülansın içindeyiz, kadro şampiyonluk için yeterli" dedi.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 10. haftasında Kadıköy'de Alanyaspor'a 2-1 mağlup olarak lider Trabzonspor'un 5 puan gerisine düştü.

Avrupa'da ve ligde alınan başarısız sonuçların ardından taraftar, Başkan Ali Koç ve yönetimi istifaya davet ederek futbolculara da protestoda bulundu.

Başkan Ali Koç, karşılaşmanın ardından şu açıklamaları yaptı:

"Mutlak galibiyet için çıktık, taraftarımız da bunun bilincindeydi. Baskımızın sonucunu bir türlü gole çeviremiyoruz. Bir düşüş var, bu bariz. Şampiyonluğa oynayan her takımda bu olabilir. Sadece biz değil tüm şampiyonluk adayları türbülansın içine girebiliyor. Biz de bir türbülansın içine girdik.

Taraftarın serzenişi haklı, bu camia 7 senedir şampiyonluk bekliyor. Bize düşen acilen bu gidişatı durdurmak. Taraftarımız tepkilerinde haklılar ama umutsuzluğa kapılıp, yine mi böyle bir sezondayız düşüncesine girmemeliler. Bu takım toparlanıp, tepeye oynayacak kapasiteye sahiptir. Ben de çok üzgünüm, ben de bu tip tepkileri istemem ama bizim işimiz problemi çözmek. 

Oyuncular, geçen haftaki havalimanı olayından çok etkilendiler. Oyuncular taraftarı alkışlamaya gittiklerinde özür dilemeye gittiler ama bence manasızdı, taraftarın haklı tepkisini başka yere çekti. 

Sezona çok güzel başladık. Ondan sonra artık bir duraklama... Bu değişecektir, böyle gitmeyecektir. Geçen seneye göre daha kuvvetlenmiş bir kadromuz var.  Bence bu kadro şampiyonluk için yeterli."

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Ali Koç Ali Koç istifa Fenerbahçe - Alanyaspor maçı Fenerbahçe kadrosu