Fenerbahçe Avrupa'ya damga vurdu

Fenerbahçe

Lig, Avrupa kupaları, yerel kupalar da dahil olmak üzere bu sezon çıktığı tüm resmi karşılaşmaları kazanan Avrupa'nın tek takımı Fenerbahçe oldu.

HABER GLOBAL - SERCAN HAMZAOĞLU

Ne Manchester City, Chelsea, Arsenal, Manchester United, ne Real Madrid, Barcelona, ne Bayern Münih, ne Inter, Juventus, Milan, Napoli ne de PSG.

Avrupa’nın 5 büyük ligi başta olmak üzere bütün karşılaşmalarını kazanan tek takım Fenerbahçe oldu.

İsmail Kartal’ın öğrencileri bu sezon Süper Lig’de 5, Avrupa’da ise 7 maça çıktı ve hepsini galibiyetle bitirerek 12’de 12 yaptı. Fenerbahçe’nin sezon başlangıcını Avrupa’nın devleri dahil hiçbir takım gerçekleştirmedi.

Sarı lacivertlilere en fazla yaklaşan takımlardan biri son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester City oldu. Pep Guardiola’nın takımı çıktığı 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik aldı. İngiltere’de Süper Kupa’yı da berabere biten maçın ardından Arsenal’e penaltılarla kaybetti.

İspanya’da Barcelona 7 resmi maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik alırken, İtalya’da Inter ise 6 müsabakada 5 galibiyet, 1 beraberlik yaşadı.

Avrupa’nın önemli futbol ülkelerinde kendi liglerinde 5 maç ve üzeri karşılaşma oynayıp bütün maçlarını kazanan Fenerbahçe’yle birlikte sadece 5 takım var.

Süper Lig’de 5’te 5 yaparak liderlik koltuğunda bulunan sarı lacivertlilerle aynı performansı İtalya’da Inter (5’te 5), İngiltere’de ise Manchester City (6’da 6), Hollanda’da da PSV ve AZ Alkmaar (5’te 5) sergiledi.

Fransa, Almanya, İspanya’nın yanı sıra Belçika, İsviçre, Avusturya, İskoçya, Portekiz, Rusya liglerinde de bütün maçlarını kazanan takım bulunmuyor.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Fenerbahçe haberleri