Fenerbahçe maçındaki skandal kararlar hakemliği bıraktırdı

Basketbol Süper Ligi basketbol Fenerbahçe Beko Anadolu Efes
Fenerbahçe maçındaki skandal kararlar hakemliği bıraktırdı

Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında oynanan Play-Off üçüncü maçında verdiği tartışmalı kararlarla gündem olan hakemlerden Aytuğ Ekti, hakemliği bıraktığını açıkladı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında oynanan play-off üçüncü maçından sonra Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından yönetimlerinden dolayı sezon sonuna kadar maç verilmeyeceği duyurulan hakemlerden Aytuğ Ekti, hakemliği bıraktığını duyurdu.

Aytuğ Ekti, yaptığı yazılı açıklamada, 30 yıldır TBF bünyesinde hakemlik görevini üstlendiğini hatırlattı. Ekti, söz konusu Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko maçı sonrası alınan kararı kabul etmediğini vurgulayarak, "Karşılaşmanın bahsi geçen teknik hatalar sonucu bir tarafa hediye edilmesi yargısının Türkiye Basketbol Federasyonuna aldırttığı 'hakemlerin sezon sonuna kadar dinlendirilmesi' kararını kınayarak, reddettiğim için hakemlik mesleğine duyduğum saygı sebebiyle kariyerimi sonlandırdığımı kamuoyu bilgisine arz ederim.

'Maçın sonucuna tesir eden hakem kararı' ifadesi, karşılaşmalarda adil rekabet şartlarını sağlamakla görevli bizler için kabul edilemez olmakla birlikte Fenerbahçe Beko'nun yönetimi tarafından ısrarla daha büyük ve caydırıcı yaptırımlar uygulanması talep edilmektedir. İşte tam bu noktada bu kararı verme önceliğim, bahsi geçen karşılaşmanın sonuçlarının teknik olarak belirlenmediği yargısına varılarak töhmet altında bırakılan hakemlik mesleğine olan saygımdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

fenerbahçe beko Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe Beko haberleri basketbol haberleri Basketbol Süper Ligi Haberleri Fenerbahçe Beko Anadolu Efes maçı Anadolu Efes