Fenerbahçe Alanyaspor maçının tekrarı için TFF'ye başvurma kararı aldı

Fenerbahçe Alanyaspor
Fenerbahçe Alanyaspor maçının tekrarı için TFF'ye başvurma kararı aldı

Fenerbahçe Alanyaspor maçında Alanyaspor'un ikinci golünde kural hatası mı yapıldı? Maç tekrarlanmalı mı? Fenerbahçe, TFF'ye maçın tekrarı için başvurma kararı aldı

Fenerbahçe'nin, 3-1 yenildiği Alanyaspor maçındaki kural hatası ile ilgili TFF'ye başvuracağı bildirildi.  Sarı-lacivertli kulüp, maçta kural hatası olduğu gerekçesiyle federasyona itiraz edecek. 

Fenerbahçe'nin Avrupa'nın farklı liglerinde oynanan maçları baz alarak bir dosya oluşturacağı ve bu dosya ile itiraz edileceği ifade ediliyor. Fenerbahçe taç atışının yanlış kullanılması ve bunun golle sonuçlanması nedeniyle maçın tekrarını isteyecek.

KURALLAR NE DİYOR?

Süper Lig'in dördüncü haftasında Fenerbahçe'nin Alanyaspor'a 3-1 yenildiği maçta Alanyaspor'un Cisse ile bulduğu 2. golde Cisse'nin aut atışı sırasında ceza sahası içerisinde olmasının kural hatası olduğu iddiası sosyal medyada Fenerbahçeli taraftarlar tarafından iddia edildi. Maçın tekrar edilmesi gerektiğini iddia eden taraftarlar konuyu dün twitter gündemine taşıdı. Altay aut atışını kullanırken Cisse'nin ceza sahasında olması yüzünden Jailson'un pas imkanının daraldığı ve bu nedenle de hatalı pas yaparak gol için avantaj sağladığı iddiası haklı mı? VAR incelemesi de yapılan golün nizami sayılması haklı mı? Kurallar ne diyor? IFAB kural kitabına göre maç tekrarlanmalı mı? 

IFAB'in bu konuyla ilgili net bir düzenlemesi var. 

IFAB'ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı kurallara göre aut atışı sırasında ceza sahası içerisinde rakip oyuncunun bulunmaması gerekiyor. Ancak aynı zamanda IFAB'ın belirlediği futbol kurallarında 'kale vuruşu hızlı kullanılmış ve rakip oyuncular ceza sahasını terk etme fırsatı bulamamışsa hakem oyunu devam ettirebilir' deniyor.

BURHAN KUZU: SAYIN ÖZDEMİR VE FEDERASYONU GÖREVE DAVET EDİYORUM
Anayasa Profesörü Burhan Kuzu da tartışmalara katılarak TFF'nin maçın tekrarına karar vermesi gerektiğini öne sürdü. Kuzu, attığı tweet'te, "Kurallar yoruma açık değildir. Canımızın istediği şekilde kuralları değiştirmemiz de mümkün değildir.Alanyaspor-Fenerbahçe maçında kural hatasının yapıldığı gayet açıktır.Türk futboluna altın çağını yaşatacağına inandığım Sayın Nihat Özdemir ve Federasyonu göreve davet ediyorum." dedi.

FENERBAHÇE-ALANYASPOR MAÇINDA KURAL İHLALİ İDDİALARINA İLİŞKİN YORUMCULARIN AÇIKLAMALARI:

DENİZ ÇOBAN: ACELE EDİP AVANTAJ ETMEYE ÇALIŞTI, SONUÇLARINA KATLANMALI

Deniz Çoban, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Autu kullanan oyuncu, rakip oyuncuların ceza sahasını terk etmelerini beklemeden, acele ederek vuruşu kullanabilir. Bu şekilde aceleci davranan oyuncu, avantaj elde etmeye çalışırken, doğacak sonuçlara da katlanmak zorundadır!" ifadelerini kullandı.  

GÜNTEKİN ONAY: AVANTAJINI KAYBEDENE KURAL İŞLEMEZ 

Yayıncı kuruluş spikeri Güntekin Onay, "Golün ardından VAR incelemesinde sanırım buna baktılar. Kuralda 'Kaleci çabuk kullanırsa, forvet oyuncusu ceza sahasını terk etmemiş olabilir' diyor. Avantajını kaybeden için kural işlemez diyor." ifadelerini kullandı. 

SELÇUK DERELİ: ÇOK NET KURAL HATASI 

Eski hakem Selçuk Dereli, "Yeni kurala göre top oyuna girene kadar, rakip takım, ceza sahası dışında olmalıdır. Çok net bir kural hatası yapılmıştır. Kaleci Altay topu oyuna sokmadan önce Cisse ceza sahası içerisinde. Bu sırada top Jailson'a gidiyor, Jailson da topu Cisse'ye kaptırıyor. Top oyuna girene kadar, rakip ceza sahası dışında olmalı." dedi. 

BÜLENT YILDIRIM: KALECİ HIZLI BAŞLIYOR 

Bir başka eski hakem Bülent Yıldırım ise "Alanyaspor-Fenerbahçe maçında kural hatası yok. Kaleci hızlı başlıyor. Alanyalı oyuncu orada diye ihlal olmuyor" dedi.