Fenerbahçe 2021'i de kupasız kapattı

Fenerbahçe 2021'i de kupasız kapattı
Fenerbahçe 2021 yılında kayda değer bir sportif başarı sağlayamadı. Fotoğraf: AA

Fenerbahçe için 2021 yılı sportif açıdan bir hayal kırıklığı olarak geçti. Futbol takımının son kupası 2015'te alınan Süper Kupa olurken 2021 yılında dört farklı teknik adam takımın başında maça çıktı.

Fenerbahçe, 2021 yılını sportif açıdan yine hayal kırıklığıyla geçirdi. Başkan Ali Koç yönetimindeki sarı-lacivertlilerin futboldaki başarısızlığı 2021 yılına da yansıdı. Geride bıraktığımız yılı da başarısız geçiren Fenerbahçe, 2015'ten bu yana süren kupa hasretini devam ettirdi. Sarı-lacivertliler son kupasını 2015'te Galatasaray'ı Süper Kupa'da yenerek almıştı.

2021'in ocak ayına Süper Lig'de 2. sırada giren ve şampiyonluk şansını son haftaya kadar taşıyan sarı-lacivertliler, ligi 3. sırada tamamladı. Sarı-lacivertliler, Türkiye Kupası'nda Başakşehir'e çeyrek finalde elendi.

YENİ SEZON İYİ BAŞLADI, KÖTÜ DEVAM ETTİ

Fenerbahçe, yeni sezona iyi bir başlangıç yapmasına rağmen devamını getiremedi. Ligde ilk 4 haftayı lider tamamlayan Fenerbahçe'de düşüş özellikle ekim ayında başladı. İlk yarıyı lider Trabzonspor'un 14 puan gerisinde bitiren Fenerbahçe, uzun bir süre sonra yer aldığı Avrupa arenasında da istediğini elde edemedi. UEFA Avrupa Ligi'nde grupta ilk ikiye giremeyerek üst tura çıkamayan Fenerbahçe, 3. oldu ve yoluna UEFA Konferans Ligi'nde devam etme şansını elde etti.

Fenerbahçe 2021'i de kupasız kapattı - Resim : 1
Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı bu yıl için güzel bir sürpriz oldu. Takım Galatasaray'ı 7-0 yenerken ligin tecrübeli ekiplerinden Beşiktaş'a 2-1 yenildi. Fotoğraf: AA

4 FARKLI İSİMLE ÇALIŞTI

2021 yılında Fenerbahçe'nin başında sahaya 4 farklı teknik adam çıktı. Erol Bulut, Emre Belözoğlu, Vitor Pereira ve son olarak da Zeki Murat Göle, 2021 yılında sarı-lacivertlilerin kulübesindeki sorumlu teknik adamlar oldu. 

2021'DE 13 TRANSFER YAPILDI

Fenerbahçe, 2021 yılında 13 futbolcu kadrosuna kattı. Ocak ayında 4 ismi kadrosuna katan sarı-lacivertliler, 2021-2022 içinse yaz döneminde 9 futbolcuya imza attırdı. Bu yıl Fenerbahçe'de ise 19 futbolcuyla yollar ayrıldı.

MESUT ÖZİL TRANSFERİ 

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcu Mesut Özil'i transfer etmesi yılın transferi olarak tarihe geçti. Arsenal'den ocak ayında kadroya katılan Mesut Özil'in transferi dünya basınında da geniş yer buldu. Yıldız futbolcunun transferinin açıklanmasından, havalimanına gelişine, imza törenine kadar her adımı büyük bir yankı uyandırdı.

2021'DE 56 MAÇA ÇIKTI

Fenerbahçe, 2021 yılında 56 resmi maça çıktı. Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa'da oynanan maçların 31'inden galip ayrılan Fenerbahçe, 13 beraberlik, 12 yenilgi aldı.

MÜJDE YILIN SONUNDA GELDİ

Fenerbahçe camiasını en fazla sevindiren haber yılın son günlerinde Yargıtay'dan geldi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Tamer Yelkovan'la ilgili beraat kararlarını onamasıyla, 10 yıllık sürecin de sonu gelindi.

ALİ KOÇ GÜVEN TAZELEDİ

3 yıllık görev süresi dolan Ali Koç, haziran ayında yapılan olağan genel kurula tek aday olarak girdi. Ali Koç, 6459 delegenin oyuyla güven tazeleyerek genel kurulda 3 yıl daha görev aldı.

Fenerbahçe 2021'i de kupasız kapattı - Resim : 2

İSTİFA SESLERİ

Fenerbahçe tribünleri büyük bir destekle 2018'de göreve gelen Ali Koç'u ikinci döneminin henüz başında istifaya çağırdı.

Futbolda alınan başarısız sonuçlara tepki gösteren tribünler, Kadıköy'deki maçlarda kasım ayından itibaren başkan ve yönetim aleyhine tezahüratlar yapmaya başladı. Ali Koç'un büyük desteğini gördüğü tribünlerden aldığı tepkiler de 2021 yılında Fenerbahçe'de yaşanan önemli olaylar olarak tarihe geçti.

OLİMPİYAT GURURU

Fenerbahçe, 2021 yılında düzenlenen Tokyo Olimpiyatlarının gururunu yaşadı. Sarı-lacivertliler, Japonya'ya ay-yıldızlı formayı temsil etmesi için 6 branşta 22 sporcu gönderdi. Boksta Fenerbahçeli sporcu Buse Naz Çakıroğlu'nun aldığı gümüş madalya ise camiayı gururlandırdı.

Amatör branşlarda başarıları devam eden ve 2021 yılını da iyi geçiren Fenerbahçe'yi en son gururlandıran isim ise milli yüzücü Emre Sakçı oldu. Sakçı, 50 metre kurbağlamada dünya rekoru kıran Fenerbahçeli sporcu olarak tarihe adını altın harflerle yazdırdı.

Fenerbahçe 2021'i de kupasız kapattı - Resim : 3
Fenerbahçe, 2018'de büyük beklentilerle başkanlığa seçilen Ali Koç döneminde futbolda aradığını bulamıyor. Fotoğraf: AA

ERKEK BASKETBOL YİNE SİL BAŞTAN

Obradovic'le yolların ayrılmasından sonra eski günlerine dönemeyen Fenerbahçe Beko'da 2021 yılı da iyi geçmedi. Fenerbahçe Igor Kokoskov'la Avrupa Ligi'nde play-off'lara kalmasına rağmen Anadolu Efes'e ligde final serisinde direnemedi. Obradovic'le kazanılan başarılardan sonra gelen kötü sonuçlar camianın tepkisi çekti. Kokoskov'la yeni sezon hazırlıkları yapılırken ligin başlamasına kısa bir süre kala Sırp başantrenör aniden NBA'ye gitti.

Bu ayrılığa sessiz kalan Fenerbahçe yönetimi mecburen yeni antrenör arayışına girdi ve takıma başka bir Sırp antrenör Aleksandar Djordevic'i getirdi. Kokoskov'un neredeyse baştan aşağı değiştirdiği kadroyu alan Djordevic'le Fenerbahçe lige 2021 yılını lider tamamladı. Avrupa Ligi'nde ise alınan yenilgiler eleştiri nedeni oldu. Fenerbahçe  Avrupa Ligi'nde yeni yıla play-off potasının dışında girdi.

TAKIM SPORLARINDA TEK KUPA KADIN BASKETBOLDAN

2021 yılında Fenerbahçe'ye takım sporlarında tek kupayı kadın basketbol takımı getirdi. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ligi şampiyon olarak tamamladı. Futbolun dışında erkek ve kadın voleybolunda da 2021'de kupa kazanılamadı.

sercan hamzaoğlu