Fede Valverde: Arda Güler ve Endrick'e mentörlük yapmaya çalışıyorum

Real Madrid Endrick Arda Güler futbol
Fede Valverde: Arda Güler ve Endrick'e mentörlük yapmaya çalışıyorum
AA

Real Madrid ve Uruguay milli takımının başarılı orta saha oyuncusu Fede Valverde, France Football'a konuştu.

Real Madrid ve Uruguay milli takımını değerlendiren Fede Valverde, takımdaki genç oyuncular Arda Güler ve Endrick için mentörlük yapmaya çalıştığını belirterek "Ben onların yaşındayken bana öğretilenleri onlara aktarmaya çalışıyorum" dedi.

Real Madrid'de Toni Kroos, Luka Modric ve Casemiro gibi isimlerle oynamanın onu birkaç yıl önce olgunlaştırdığını kaydeden Uruguaylı futbolcu "Bana çok tavsiye verdiler. Özellikle Kroos'un Ballon d'Or'u hak ettiğini düşünüyorum. Teknik ve taktiksel niteliklerinin yanı sıra insani olarak da öne çıktı" diye konuştu.

Real Madrid'de bu sezon yaşanan problemlere de değinen Valverde, "Biz dünyanın en iyi takımıyız, bu açlığımızı sürdürmek zorundayız. Erken aşamalara dikkat etmemiz gerekiyor. Bazen sahaya çok rahat çıkıyoruz" diyerek özeleştiride de bulundu.

Ballon d'Or'da ilk 5'te yer alırsa çok mutlu olacağını söyleyen Fede Valverde, Real Madrid hücumcularının defans yapmamasıyla ilgili eleştiriyle ilgili olarak ise "Şahsen ben hücum oyuncularımıza avantaj sağlamak amacıyla onlar için koşmaktan çekinmiyorum. Forvetlerin 90 dakika savunma yapmasını kimse beklemez" dedi.