Favori biziz

Fenerbahçe
Favori biziz

Fenerbahçe dün Rennes karşısında sergilediği dirençli oyun ile grubun favorisi olduğu mesajını verdi. Sarı Lacivertli ekip oyunu 90 dakika boyunca kontrol etti.

Maçtan önceki basın toplantısında Jorge Jesus, “Bu grubun favorisi Rennes ve Dinamo Kiev” demiş ve çok zor bir deplasmana çıkacaklarını söylemişti. Jesus hocam sen de dahil kimse kusura bakmasın ama bu grubun favorisi Fenerbahçe. İki haftada ortaya koyduğumuz oyunla Kiev ve Rennes’e “Bu grubun favorisi biziz” mesajını çok net şekilde verdik. Artık rakipler düşünsün.

Rennes, Fransa liginin en dişli takımlarından, müthiş atletik oyunculara sahip ve arkasında ateş bir taraftar topluluğu var. Ama sahada oyunu 90 dakika boyunca kontrol eden de bir Fenerbahçe var. Müthiş diri, bir adım bile geri atmayan, rakiple fizik olarak boğuşan, presle onları yıpratan bir Fenerbahçe izledik.

Fenerbahçe’nin fizik kalitesine bayıldım. Bunun da en büyük sebebi rekabetin üst düzey olması. İşte İsmail Yüksek. Arao ve Crespo gibi iki isim varken bu kez o sahada. Yüreğini koyarak, müthiş mücadele ederek oynadı 90 dakika boyunca. Futbolcular şunu biliyor ki Jesus’un takımında formayı giymek için her şeyinizi vermelisiniz. Yoksa her an oynamaya hazır isimler kenarda, formaya aç şekilde bekliyor.

İkinci yarıda bir anlık hatada, arkaya atılan bir topta golü yedik. Hemen iki dakika sonra benzer şekilde skor 2-0’a geldi. Burada Altay’ın zamanlama hatası da vardı. Arkasından belki skor 3-0’a gelecekti. Ama oyun olarak bu skoru hiç hak etmedi Fenerbahçe. Evet konsantrasyon kaybı ile geriye düştü ama oyun olarak hiç düşmedi. Fenerbahçe dün 2-1 kaybetseydi çok yazık olacaktı.

Zaman zaman eleştirsek de İrfan Can bir şutla her şeyi değiştirebileceğini yine gösterdi. Kaliteli ayak, her zaman fark yaratıyor. İrfan’ın füzesi Fener’i de ateşledi. Osayi’nin yine uçak modunu açması rakibin atletik oyuncularını gölgede bıraktı. Osayi bence maçın kilit ismiydi.

Ardından Jesus’un hamleleri geldi. Pedro, Valencia ve Emre girdi oyuna. Açıkçası girenler, çıkanlardan daha kaliteli olunca işin rengi de değişiyor. Fenerbahçe’yi güçlü kılan da farklı kılan da bu. Bu takımda 10 eksik olsa hissetmezsiniz. Öyle bir kadrosu var.

Yenilgiyi asla kabullenmeyen bir Fenerbahçe izledik. Daha fazlasını hak etmiştik ama 2-0’dan böylesine bir deplasmanda alınan 1 puan altın değerinde. Jesus’un Fenerbahçe’ye aşıladığı bu oyun anlayışı, oyuncu kalitesi, hoca kalitesi ile rakipleriyle arasında büyük bir fark oluşturuyor. Skor 2-2’ye geldikten sonra bile defans oyuncularını son topta ileri çıkmaları için uyarıyor, yani azla yetinmiyor Jesus. Bu futbol anlayışı taraftarı da mest ediyor. İşte Fenerbahçe bu.

Kaynak: Web Özel

fenerbahçe