Fatih Terim'den TFF'nin seyirci talebini reddetmesine ilişkin açıklama

Galatasaray
Fatih Terim'den TFF'nin seyirci talebini reddetmesine ilişkin açıklama

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, TFF tarafından, Lokomotiv Moskova maçına ilişkin seyirci talebinin reddedilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın 20:45'te oynanacak Lokomotiv Moskova maçı öncesi basın toplantısında konuştu.

Terim, Galatasaray kulübünün yarınki maç için tam kapasite ile seyirci alımı talebinin TFF tarafından reddedilmesi hakkındaki bir soruya yanıt verdi.

Terim'in açıklamaları:

"Biz pandemi başladığından itibaren tüm mevzuatlara uyduk, uymaya da devam ediyoruz. TFF ne demişse uyduk. Bu karara da uyarız. Yüzde 100 kapasiteye demek ki 9 Kasım'da geçiliyor ama 4 Kasım'da geçilmiyor. Federasyonumuzun bu 5 günde bir bildiği var demek ki. 5 gün için merak etmiyor değiliz ama uyacağız. 4 Kasım erken demek. Ben yarın yaklaşık 20-25 bin kişinin yüzde 100 olan 50 bin kişilik bir efekt yaratacağını düşünüyorum. Ali Sami Yen'de biz bunlara alışığız. Yarınki maçta bizim gücümüz, kazandığımız tüm kupalarda payı olan taraftarımızla birlikte olacaktır."

TRANSFER AÇIKLAMASI

Fatih Terim transfer çalışmaları hakkındaki bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Ocak'ta bazı planlarımız var. Başkanımız ile konuştuk, scout ekibimiz hazır. Herkes değişime hazır olmalıdır. Bu sadece almakla değil, verme-alma durumuyla alakalı.

Gençlerimizin her geçen gün tecrübelendiğini varsayarsak, gelenlerle beraber hiç uyum sorunu çekmeyeceğimize inanıyorum."

YABANCI KURALI TEPKİSİ

Yabancı kuralı ile ilgili konuşan Terim, "Yabancı kuralı değişiyor ama bu kuralın hedefinin 14 Türk olduğunu bir türlü anlatamadım. Yabancı zaten serbestti. Bu, bir bakış açısı. Yasaklarla hiçbir yere varamayız. Oyuncuyu Türk-yabancı diye ayırt edemezsiniz. Anadolu takımları, bu yabancı kuralından dolayı hepimize kafa tutuyor. En ekonomik fiyata oyuncu buluyorlar ve bizi de başkalarını da her yerde yeniyorlar. Favori yok neredeyse artık maçlardan önce" ifadelerini kullandı. Tecrübeli teknik direktör, "Yabancı serbest olunca Türk futbolcu yetişmiyor fikirlerine ben inanmıyorum. Bugün Anadolu takımlar yabancı serbest olduğu için bize kafa tutmuyor mu?" diye konuştu. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Fatih Terim Lokomotif Moskova TFF