Fatih Terim: Lazio maçı özgüven için çok önemli bir durak

Galatasaray
Fatih Terim: Lazio maçı özgüven için çok önemli bir durak

UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçında Lazio'yu konuk edecek olan temsilcimiz Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında, "Lazio maçı özgüven için çok önemli bir durak. Umarım oyuncuları başka bir boyuta çıkaracak bir oyun ve skor alırız" dedi.

Galatasaray, 16 Eylül Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda İtalya'nın Lazio takımını konuk edecek.

Mücadele öncesi teknik direktör Fatih Terim basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Marsilya, Lazio, Lokomotiv ve Galatasaray… Avrupa kültürü olan, oynadığı her yerde köklü kulüpler. Avrupa’da çok bulunmuş kulüpler. Açıkçası bir Şampiyonlar Ligi kurası gibi bir grup. Hepsi çok güçlü, ilki Lazio."

"Meslektaşım Maurizio Sarri yönetiminde çok güçlü bir takım kurdular. Şampiyonluğa oynatabilecek kapasitede bir takım kurdular. Marsilya zaten çok iyi başladı. Lokomotiv de her zaman bu arenada bulunan, alışmış, önemli işler yapabilecek bir takım."

"Lazio’nun çok iyi bir kadrosu var. ‘Şu oyuncu şundan daha iyi, bu oyuncu daha önde’ demek diğer oyunculara haksızlık olur. Milan maçına kadar lige de iyi başlamışlardı ama karşısında da neredeyse yeni kurulmuş, birçok oyuncusunu değiştirmiş, yaş ortalaması çok genç bir Galatasaray var."

"Ben oyuncularıma güveniyorum. Muhakkak ki hata yapacaklardır. Biz de bunları en aza indirerek, bir kazaya sebebiyet vermemek için uğraşacağız. Bu arenada gençlerimiz kendini daha da göstermeli. Yarınki programa baksaydım, Galatasaray-Lazio maçını seyretmek için programıma alırdım."

"Oynadığımız son 10 maçı çeşitli sahalarda oynadık. Kendi evimizde ilk defa oynuyoruz. Bunların 8’ini de kaybetmedik. Kendi sahamıza dair bir özlemimiz var. Gruptaki her maç zor. İnşallah sonuna kadar iddialı olan bir Galatasaray olur. Bunun için de uğraşacağız."

"Taraftarlar bizi özledi, biz taraftarları... İnşallah bu kavuşma, hepimizin mutlu olacağı bir sonuçla biter."

"Marcao dönüyor. Nelsson, Luyindama ve Alpaslan da var. Henüz ilk 11 ve şablon için karar vermedim."

"Çarşamba-perşembe ve pazar oynamanın sıkıntılı yanları sakatlıklar. Barış'ın da eline bir atel veya koruma yapıp antrenmana çıkarabilir miyiz diye bir söyleşide bulunduk. Basın toplantısından sonraki antrenmanda hem Feghouli'yi hem de Emre'yi tekrar deneyeceğiz. Emre'nin ağrısı oldu. Aynı yere genç takımla oynanan hazırlık maçında Atalay'dan da bir darbe yemiş."

"Şundan emin olabilirsiniz ki, ufak tefek sakatlıkların karşıma sakatlık olarak çıkmasından hoşlanan biri değilim. Onlar da bunu biliyor ve fedakarlıkta bulunuyorlar. Lazio analiz toplantısından geliyoruz. Belki takımı bugün değil, yarın dizeceğim; Bu geribildirimleri aldıktan sonra. Fedakarlık yapmaları hoşuma gidiyor."

"Benzer senaryolar ve aynı skorlarla bitince keyfim kaçıyor. Çok gol kaçırmışız, çok keyifli 45 dakika oynamışız... Bu genç takımın zaman zaman yolda yaptıkları arızaları göreceğiz. İnşallah bu bizi onaramayacağımız bir yere götürmez. Onlar yapacak, biz düzelteceğiz. Sonunda ideali hep beraber bulacağız."

"Hiçbir oyuncuma, hiçbir arkadaşıma herhangi bir şey olmasını istemem. Bir takıma gönül vermiş iseniz, sevginizde sınırsız olabilirsiniz. Burada hiçbir sakınca yok ama yerginize bir sınır koymak zorundasınız. Alkışlamak için hazır durduğunuz bir grubu ağır şekilde eleştirmek bence çok doğru bir hareket değil. Hiçbir zaman da tasvip etmedim."

"Kerem bizim önemle üzerinde durduğumuz bir evladımız. Hoş olmayan bir hadise yaşanmıştır. Galatasaray başkanından yönetimine, hocalarından taraftarına herkes, basın da dahil, Kerem'e sahip çıkmıştır. Diğer tarafa da verilecek cezaların en ağırını verdik. Sonunda da öpüşerek ayrıldılar. Muhakkak ki kolay atlatılacak bir travma değil ama Kerem buna rağmen profesyonelce, tam bir beyefendi gibi sarıldı ve oyununu oynuyor."

"Tabii ki hatalar olacak. Belki bazı davranışları bazı yerlere hoş gelmeyebilir ama Kerem iyi bir çocuk, iyi bir genç. Sadece Kerem değil, bence hiçbir oyuncumuz bunu hak etmiyor. Kerem ve Marcao olayında Marcao'nun ceza almasını Kerem'e yormak çok doğru olmaz. Yediğimiz gollerde onu suçlamak hiç doğru olmaz. Marcao varken de yedik."

"Hepimiz için, tüm oyuncular için hatta bizler için, Galatasaraylı olanların yapacağı tedaviyi hiç kimse yapamaz. Söyleyecekleri iki güzel kelime, yazacakları iki güzel cümle bizim de işimizi kolaylaştırır. Açıkçası etkileniyorlar. Etkilenmiyorlar dersek yanlış olur. Rica ediyorum, bu gençleri hep beraber kazanalım."

"Trabzonspor maçında 42. dakikada gol yedik. Oraya kadar da herhangi bir sıkıntımız olmamış. 2-0 öne geçtikten sonra Galatasaray'ın topla samimiyeti artmalı. Top bizde kalmalı. Oyun içinde galipseniz topun sizde kalması daha önemlidir. Buna yavaş yavaş alışacaklar. Bu kadar basit goller yemeyi yakında bir tarafa bırakacağız. En azından devreye böyle girebilme becerisini de yavaş yavaş öğreneceğiz."

"Önemli olan yaşayarak öğrenmek. Bazen kötü tecrübeler edinebilirsiniz. Oyuncularım da uçakta mağlup olmuşçasına üzgünlerdi. Eğer kazanmak istiyorsanız, oyunun bazı bölümlerinde iyi korunmak zorundasınız. Daha fazla atmak zorundasınız. Bunları yakın bir zamanda yapacaklar. Şunu unutmamaları gerekir ki, dünyada hiçbir takım durmadan pres, baskı yapamaz."

"Yakında bunlar hepsinin beyninde otomatik olacak. Ne zaman baskı yapacağız, ne zaman duracağız... Aktif dinlenmeyi pas ile, top ile yaptığımız zaman çok daha iyi ve yenilmez bir takım olacağız. Bunu çok uzun bir zaman olarak görmüyorum."

"Lazio maçı özgüven için çok önemli bir durak. Umarım oyuncuları başka bir boyuta çıkaracak bir oyun ve skor alırız. Bir maçı kaybetmeniz çok önemli değildir ama nasıl kaybettiğiniz çok önemlidir. Kazanırsınız ama nasıl kazandığınız çok önemlidir. Ümit ederim, oyuncularıma bir sonraki dönemde, sonraki hamlede kendilerine aşırı güven olarak dönecek bir oyun ve sonuç olur."

"İtalya bizim ailecek çok mutlu olduğumuz bir yer oldu. Kazanımlar, şampiyonluklar geliyor ve geçiyor ama kalıcı olan iz oluyor. İz bıraktığımı düşünüyorum. İyi dostluklarım, arkadaşlıklarım var. İtalya'yı seviyorum. Hafta içinde, gün içinde, ay içinde konuştuğum veya misafir ettiğim dostlarım var. O yüzden çok mutluyum. Ciddi dostlarım oldu. İnsan biriktirmek, birikimlerin en güzel olsa gerek."

"Bir İtalyan takımıyla oynamak kolay değil. Son yıllarda, İtalyan futbolundaki oynamaya, sonuca, güzel futbola yönelik atılımların da İtalyan takımlarını başka bir noktaya getirdiğini görüyoruz. Lazio da çok köklü kulüplerden bir tanesi."

"Güzel bir gece olacak. Dostlarla oynanan bir gece. Sahada herkes mücadelesini verecek, sonunda da inşallah öpüşerek ayrılacağız."

"Babel, esasında çok iyi bir oyuncu. Onun için aldık. Beğendiğim, yetenekli bir oyuncuydu. Sakatlık geçirdi, pandemide bazı şeyler oldu. Belki form grafiğinde bir zik-zak, başka türlü bakılmasını sağladı Babel'e ama önemli bir oyuncu. İyi de bir profesyonel. Gençler için önemli bir ağabey. Trabzon maçında 2-3 tane de pozisyona girebilirdi. Benim de beklentim oydu. Bire birleri iyi olan bir oyuncu. Yanlış tercih kullandı ama ben Babel'den memnunum."

"Olağanüstü işler beklediğim bir oyuncu. O yeteneği var ama son zamanlarda bunu veremedi. İhtiyaç duyduğumuzda tecrübesiyle, yeteneğiyle bize yardımcı olacak."

"Orta sahada oyunun her yönünü oynayabilecek, iyi bir orta saha örneği olarak Barella'yı söyledim. Bunun dışında herhangi bir nedeni yok."

"Maç sonu verilerine göre 117 km koşmuşuz diye biliyorum. Öyleyse bu Şampiyonlar Ligi averajında demektir. Bireysel olarak bazı oyuncuların bir başka oyuncuya yetişme ihtimali yoktur. Ne yaparsa yapsın aradaki fark çok zor kapanır. Berkan da bizim orta saha oyuncularımız içerisinde 12 ve üstünü koşan bir oyuncu. Sadece benim takımımdaki oyuncularla Berkan'ın değil, karşıdakilerle de farkı var. Sevindirici olan o. Hiçbir bünye, bir başkası gibi değildir."

"Her oyuncuya her dakika ihtiyacımız olacak. Allah'a şükür, sezon başından beri bir tane yumuşak doku sakatlığımız var. Bizim için bu önemli."

Galatasaray Fatih Terim Galatasaray Lazio maçı Lazio