Fatih Terim: Gedson Fernandes'in tercihi Galatasaray

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi
Fatih Terim: Gedson Fernandes'in tercihi Galatasaray

UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında deplasmanda Randers ile 1-1 berabere kalan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, maç sonrasında yaptığı açıklamada, "Benfica, Gedson Fernandes'i vermek istemiyor. Vermeyi düşünürlerse Gedson'un Galatasaray'ı tercih edeceği bir gerçek" ifadelerini kullandı.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Randers beraberliği sonrası açıklamalarda bulundu.

Terim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Kazanmak isterdik biraz yorgunluğumuz çıktı ortaya. Buna rağmen İstanbul'da Allah'ın izniyle turu geçeceğimize inanıyoruz. Galatasaray ikinci maçta gereğini yapacaktır." dedi.

Sarı kırmızılı teknik adam eleştirilen takımda oyuncuların olacağına işaret ederek, "Oyuncularımdan memnunum Galatasaray takımı şu an gerektiğinde preste yapıyor. Süresi uzun değildi sadece. Üçüncü deplasmana gidiyoruz biraz da oradan tolerans tanımak lazım." diye konuştu.

Marcao'ya 8 maç ceza verilmesine ilişkin fazla konuşmak istemediğini belirten Terim, "Yarın başkanımızın basın toplantısı var geniş şekilde konuşacaktır. 8 maç bir ceza. Üstünde fazla durmaya gerek yok maç esnasında olmuş sonrası olmuş. Kurullara gönderenlerle ilgili benim düşüncelerim belli. Bu sene fazla bu konulara girmek istemiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

BEŞİKTAŞ'A GEDSON FERNANDES GÖNDERMESİ

Özellikle stoper bölümünde sıkıntıları bulunduğunu anlatan Terim, "Daha doğru yerlere transfer yapacağız. Eylülü o yüzden işaret ediyorum. Yoksa eylülde şunu alacağız demiyorum. Gedson'u başkaları da istiyor ama Benfica'nın şu an vermeyeceğini düşünüyorum. Eğer öyle bir şey olursa Gedson'un Galatasaray'ı tercih edeceğinden şüphem yok. Biz üç kupada gideceğimize göre burada oynayan da alternatifte birbirine yakın olmalı. Bazı yerlerde bu eksiklikler var bunları gidereceğiz." ifadelerini kullandı.

Futbola Benfica alt yapısında başlayan Gedson Fernandes, 2019/20 sezonunun devre arasında Tottenham'a, geçen sezonun devre arasında ise Galatasaray'a kiralanmıştı. Kulüp düzeyinde 92 maça çıkan Fernandes, 4 gol atıp 10 da asist üretti.

İsmi Beşiktaş'la anılan 22 yaşındaki orta saha oyuncusunun, Benfica ile 2 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.

Kaynak: AA

Galatasaray Fatih Terim Gedson Fernandes Benfica Beşiktaş Galatasaray transfer haberleri