Fatih Terim'den Mustafa Cengiz'in açıklamalarına cevap

Galatasaray
Fatih Terim'den Mustafa Cengiz'in açıklamalarına cevap

Süper Lig'in 35. haftasında deplasmanda Göztepe'yi 3-1 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Başkan Mustafa Cengiz'in yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Göztepe maçı öncesinde, Başkan Mustafa Cengiz'in "futbolcularımız haysiyet ve şereflerini hatırlamalı" sözlerine cevap verdi.

"GALATASARAY İTİBARININ ZEDELENMESİNE MÜSADE ETMEZ!"

Galatasaray terbiyesine nerede olursa olsun özen gösterdiğini belirten Terim, "'Galatasaray, şampiyonlukları kaybedebilir. Şampiyonluklar gelebilir. Kazanabilir. Kaybedebilir. Bunlar olmuştur. Ancak Galatasaray irtifa kaybedemez. İtibarının zedelenmesine müsade etmez. Galatasaray, kendi hakkında dışarıda kolayca dedikodu yapılmasına o duruma düşmez. Dolayısıyla diyeceğim odur ki, Galatasaray'a kimse kendi adına veya kendi istediği gibi dokunamaz. Bunlar bizim için önemli şeylerdir. Dünyanın her tarafında ismim nereye yazılmışsa yanına Galatasaray yazılmış. Neredeyse kapısından 50 yıl önce girdiğim Galatasaray terbiyesine özen göstermişim" ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY'IN DEĞERLERİNE VE SAHADA FORMASINI ISLATAN FUTBOLCULARA KİMSE DOKUNAMAZ!"

Sahada formasını ıslatan futbolculara kimsenin dokunamayacağını belirten Terim, "Kendimi herhangi bir sıradan antrenör gibi görmüyorum. Milyonlarca Galatasaraylının da böyle görmediğini hissediyorum. 7446 benim sicil numaram. Galatasaray Divan üyesiyim. Aşağı yukarı 50 seneye varan Galatasaray üyesiyim. Hareket halindeki trene yoldan binmedim. Ortasından seyretmeye gittiğim bir film hakkında yorum yapmayalım. Futbolla ilgili yorumlar yapalım. Şu çok önemli. Galatasaray'a da Galatasaray'ın değerlerine de ve sahada formasını ıslatan futbolculara kimse dokunamaz. Kolay kolay da dokunamaz. İnanıyorum ki, aynı zamanda Galatasaraylılar da buna müsade etmez. Benim takımımla ilgili kulübümle ilgili camiamla ilgili düşüncelerimi öğrenmiş oldunuz" şeklinde konuştu.

Fatih Terim, 3-1 kazandıkları Göztepe karşılaşmasının sonrasında da açıklamalarına devam etti.

 

Fatih Terim'den Mustafa Cengiz'in açıklamalarına cevap - Resim : 2

"YUMRUKLARIMI SIKIYORUM, YUTKUNUYORUM..."

"Benim şöyle bir üçgenim var, Galatasaray, ailem, sevdiklerim. Ben bu üçgenin içerisindeyim 50 senedir. Ailesiyle, ailesi gibi bildiği sevdikleriyle, Galatasaray'la beraber olan biriyim. Bazen ben de yumruklarımı sıkıyor yutkunuyorum. O ara Galatasaraylılar'a verdiğim söz aklıma geliyor. Kendimi üzüyorum. Ben de insanım, kırılabilir üzülebilirim. Galatasaraylılar'a söz verdiğim için bir kez daha yutkunuyorum. Ailemle, Galatasaray'la yaşıyorum. Kazanıyor kaybediyoruz. Bunlar olabilir"

"GALATASARAY HİÇ PES ETMEZ"

"Biz Galatasaray'ız. Hiçbir zaman pes etmeyiz. Vazgeçmeyiz. Sonuna kadar elimizden geleni yaparız. Maçlar kazanılır, kaybedilir. Şampiyonluklar kazanılır, kaybedilir. Bunlar doğaldır. Biz hiçbir şeyi bırakmayız. Elimizden gelenin en fazlasını sezon sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Futbol sahası bizim işimiz. Eğer rahat edebilirsek, o taraftan devam edeceğiz."

Kaynak: DHA

Galatasaray Fatih Terim Mustafa Cengiz