Fatih Terim'den Belhanda açıklaması

Galatasaray
Fatih Terim'den Belhanda açıklaması

Süper Lig'in 30. haftasında deplasmanda Kayserispor'u 3-0 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, hafta içinde sözleşmesi feshedilen Younes Belhanda için, "Kendisini Galatasaray kültürüne yakışır şekilde yolcu ettik, bizim için konu kapandı" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Kayserispor'la deplasmanda oynadıkları maç sonrasında açıklamalarda bulundu.

Terim, hafta içinde sözleşmesi feshedilen Faslı orta saha oyuncusu Belhanda için, "İnsanların bu konuda neler söylememi beklediğini biliyorum. Biz Belhanda'yı, altı ay kadroya yazmadığımız Nagatomo'yu, Gomis'i nasıl gönderdiysek, Drogba ve Melo'yla nasıl ayrıldıysak, onu da öyle uğurladık. Galatasaray kültürüne yakışır şekilde yolcu ettik. Bizim için konu orada tamamlandı. Bu mevzunun bize zarar vermesine müsaade etmeyiz. Galatasaray büyük bir camiadır. Bugün temsilcilerimiz dünyanın her tarafında. Kewell, Sneijder, Drogba, Mariano, Melo... Bu isimler öyledir. İyi ayrılmak, Galatasaray'ın kültürü olmalıdır. Konu orada bitmiştir." dedi.

Son haftaların formda takımı Kayserispor'u deplasmanda yenmenin kolay olmadığının altını çizen Terim, "Açıkçası maç boyunca kontrol bizdeydi. Pozisyon üstünlüğü bizdeydi. Oyuna hükmeden Galatasaray vardı. Muhakkak ki 1-2 hatamız oldu. Bugün gösterdi ki, o hatalardan ceza da yesek oyunun hakkından gelebileceğiz. Takımımı kutluyorum. 1-2 rötar yaptık. Daha çok var. Kayıplar, kazançlar olacak. Oyun anlayışımızı sahaya yansıttığımız için mutluyuz" şeklinde konuştu.

"ASLOLAN GALATASARAY'DIR!"

5 puanlık kaybın üzerine hafta içinde de Belhanda'nın sözleşmesinin feshedildiğini belirten Terim, "Ama bunlar büyük kulüplerin hakkından gelemeyeceği mevzular değil. Biz de büyük bir kulübüz. Büyük bir camiayız. Aslolan Galatasaray'dır. Ben de olsam, başkası da olsa bu böyledir. Hatta kendimi örnek vermiştim. Muhakkak bu konuları soracaksınız ama cevabım budur. Galatasaray duramaz. Durursa, düşer" ifadelerini kullandı.

"ENERJİMİZİ DÜŞÜRMEK İSTEYENLERİN TÜZAĞINA DÜŞMEDEN"

Terim açıklamalarını, "Enerjimizi düşürmek isteyenlerin tuzağına düşmeden, kendi aramızda daha fazla beraber olarak sezon sonuna kadar en güzel şekilde hep beraber güçlü olmanın örneğini vererek üstesinden geleceğiz" sözleriyle noktaladı.

Kaynak: Haber Global TV

Fatih Terim Galatasaray Younes Belhanda Belhanda Galatasaray