Fatih Terim: Birbirimizle her zaman oynarız, Avrupa'da kalalım uzun müddet!

AA
Fatih Terim futbol
Fatih Terim: Birbirimizle her zaman oynarız, Avrupa'da kalalım uzun müddet!

 İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğindeki İzmir Spor Zirvesi, teknik direktörler Fatih Terim, Mustafa Denizli ile Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in yer aldığı "Efsanelerle futbol" başlıklı oturumla tamamlandı. Fatih Terim, Avrupa maçlarına daha fazla odaklanılması gerektiğini söyledi.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki moderatörlüğünü Şansal Büyüka'nın yaptığı oturumda konuşan Fatih Terim, Türk futboluyla Avrupa futbolu arasında farkın olduğunu ancak gerek kulüp gerekse milli takım düzeyinde bunu değiştirmek için çok çalışıldığını söyledi.

Terim, futbolda aklı ve ekonomiyi çok iyi birleştirmek gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bir transfer politikasını Avrupa için yapıyorsunuz, burada herhangi bir baskı altında kalmadan, hakikaten takıma uygun davranmanız gerekir. Zaman zaman Avrupa'da hepimize sürpriz sonuçlar olmuştur. Futbolda hiç kimse durmuyor, herkes bir yere doğru gidiyor, yükseliyor. Dolayısıyla herkes herkesi yenebilir, kaybedebilir. Arada bir olacak sürpriz sonuçlara hiç itirazım yok ama Avrupa'da ve Türkiye'de istikrar bekleriz. Avrupa'da bir istikrar yakalamanız lazım."

Daha önce "Finale gelmek önemli ama finale gelmişken bari kupayı da alalım." dediğini hatırlatan Terim, "Çünkü sonuçta kazananlar anılıyor, hatırlanıyor. Kupalar, kazananlar hatırlanıyor. Orayı doğru oynamak lazım. Muhakkak o başarı da söylenebilir ama sonuçta kimse final oynayana bir şey vermiyor. Kişisel fikrim Avrupa'yı Türkiye'den daha fazla önemsiyorum." diye konuştu.

Fatih Terim, Avrupa'da başarılı olmak için sezon boyunca 60'tan aşağı maç oynanması gerektiğini belirterek, "3 günde bir maç oynanır, oynanması da gerekir. Oynanmıyorsa demek ki Ocak'tan sonraya kalamadınız demektir. Ocak'tan sonraya kalamazsanız, demek ki Avrupa'da da yoksunuz demektir. Biz birbirimizle hep oynarız. Avrupa'da kalalım uzun müddet." ifadelerini kullandı.

VAR'da son dönemde hakemlerin "bence penaltı, bence faul" denilerek izleme tavsiyesinde bulunulduğunu ancak bunu doğru bulmadığını kaydeden Terim, pozisyonlara yorum yapmaktansa pozisyonların çeşitli açılardan hakeme izletilmesi gerektiğini söyledi.

Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho konusunda fazla bir şey söylemeye gerek olmadığını, Mourinho'nun dünyanın en başarılı antrenörlerinden biri olduğunu belirtti.

 

Zirve sona erdi

Gün içinde 7 oturumun yapıldığı zirve bu oturumla tamamlandı.

Daha önce etkinliğe katılacağı açıklanan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Ankara'daki işleri nedeniyle "Voleybolun yolcuğu" oturumda yer alamadı.