'Evde kal' çağrıları yapıp parti veren futbolculara bir yenisi eklendi

'Evde kal' çağrıları yapıp parti veren futbolculara bir yenisi eklendi

Serie A takımlarından Inter'in Belçikalı golcüsü Romelu Lukaku'ya bir otelde kalabalık şekilde doğum günü partisi yaparak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerini ihlal ettiği gerekçesiyle ceza kesilirken, pek çok futbolcunun 'evde kal' çağrısı yapıp kurallara uymaması dikkatlerden kaçmadı

Corriere dello Sport'un haberine göre, jandarma ekipleri, Milano kent merkezindeki bir otelde 23 kişiyle doğum gününü kutlayan Lukaku'nun partisine gece yerel saatle 03.00 civarında baskın yaptı. Güvenlik güçleri, 28 yaşına giren Lukaku ve diğer 23 kişinin her birine Kovid-19 tedbirlerini ihlalden para cezası kesti ve partiyi sonlandırdı.

Lukaku'nun partisini basan jandarma ekiplerinin, gelen bir ihbar üzerine harekete geçtiği belirtildi.

İtalya'da daha önce Juventus'un ABD'li futbolcusu Weston McKennie'nin mart ayı sonunda evinde 10 arkadaşıyla düzenlediği akşam yemeği, güvenlik güçlerinin baskınına uğramıştı. Güvenlik güçleri, McKennie'nin yanı sıra Arjantinli futbolcu Paulo Dybala'nın da bulunduğu gruptaki herkese para cezası kesmişti.

FUTBOLCULAR VE BİTMEYEN PARTİLER

McKennie’nin komşularının polisi yüksek sesten dolayı aradığı ifade edilirken eve gelen polislere kapının açılmadığı kaydedildi. Polislerin bir süre sonra kapıyı açtığı ve partide bulunan herkese para cezası kesmiş, Arjantinli Paulo Dybala ile Brezilyalı Arthur'un da nişanlılarıyla birlikte bulunduğu ve toplam 10 kişinin yer aldığı akşam yemeğinin, İtalyan güvenlik güçlerinin villaya gelmesiyle bölündüğü belirtilirken, Carabinieri (İtalyan jandarması) ekiplerinin partiye katılanlara Kovid-19 kurallarını ihlalden para cezası kestiği bildirilmişti.

Yine Mart ayında İskoçya'da Rangers takımının oyuncuları Bongani Zungu, Nathan Patterson, Calvin Bassey, Dapo Mebude ve Brian Kinnear'ın Kovid-19 ihlali yaptıkları gerekçesiyle haklarında açılan soruşturmanın sonuçlandığı belirtilirken, suçlu bulunan 5 oyuncunun her birine, 6 maç men cezası verilmişti. Söz konusu oyuncular, şubat ayında polis baskını yapılan bir partide maskesiz olarak yakalanmıştı.

SEKS PARTİSİYLE GÜNDEME GELDİ

İngiliz futbolcu Kyle Walker'ın Nisan ayında evine çağırdığı iki kadınla seks partisi düzenlemesi ise tüm dünyanın konuştuğu bir skandala dönüşmüştü. İngiliz halkına "Evde kal" çağrısı yapan Walker'ın evine çağırdığı kadınlardan biri olan Louise McNamara, partinin 3 saat sürdüğünü söylemişti. 

İngiliz futbolcu ile uzun süredir beraber olan Annie Kilner, Kyle Walker'ın eski sevgilisi Lauryn Goodman'ın hamile olduğunu açıklamasının ardından oyuncuyu terk etmişti. Kyle Walker'ın bu ayrılık sonrası tamamen dibe vurduğu ve menajerinin de oyuncuyla yollarını ayıracağı belirtilmişti.

Kyle Walker'ın aylığı 8000 Pound olan Cheshire'daki evine davet ettiği Louise McNamara, Kyle Walker'dan 2.200 Pound aldığını söyleyerek, "Gece saat 2.00'de evden ayrıldık. Kyle hem "Evde kalın" çağrısı yapıyor, hem de evinde parti düzenliyor. O bir ikiyüzlü ve insanları riske atıyor" demişti. 

İngiliz oyuncu olayın ortaya çıkmasının ardından yaptığı açıklamada "Toplumda hayati önemi olan sağlık çalışanları için inanılmaz fedakarlıklarını ve hayat kurtarıcı çalışmalarını desteklemek amaçlı bir video çekmiştim. Söylediklerimle yaptığım şey tamamen tezat oluşturuyor. Profesyonel bir futbolcu olarak konumumun rol model olma sorumluluğunu getirdiğini anlıyorum. Bu nedenle ailemi, arkadaşlarımı, kulübümü, taraftarlarımı ve halkımı hayal kırıklığına uğrattığım için özür diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

BİR İHLAL DE MESSİ'DEN

Geçtiğimiz günlerde İspanya'da Kovid-19 önlemleri kapsamında ev misafirlikleri ve 6 kişiden fazla toplanma yasağı olmasına rağmen Messi'nin 3 Mayıs pazartesi günü evinde tüm takıma yemek vermesi tartışmalara neden olmuş, Barcelonalı futbolcuların eşleriyle birlikte katıldığı öğle yemeği haberinin basında yer almasının ardından LaLiga kurumu konuya ilişkin soruşturma başlatma kararı almıştı.

Normal bir dönemde "bir jest" olarak algılanan ancak Kovid-19'dan dolayı para cezası alma riskiyle karşı karşıya kalan Messi ve davete giden futbolcuların, evin bahçesinde verilen öğle yemeği boyunca müzik dinleyip, eğlenip, "şampiyon, şampiyon" diye bağırdıkları bilgisi de basında yer aldı.

Kaynak: Haber Global TV

Romelu Lukaku Inter koronavirüs