Euroleague'de yeni sezon tarihi ve Anadolu Efes ile Fenerbahçe'nin ilk haftaki rakipleri belli oldu

basketbol Euroleague Fenerbahçe Beko Anadolu Efes
Euroleague'de yeni sezon tarihi ve Anadolu Efes ile Fenerbahçe'nin ilk haftaki rakipleri belli oldu

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde sezon 6 Ekim'de başlayacak. Ligde Türk basketbolunu Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko temsil edecek.

Son 2 yılın şampiyonu Anadolu Efes, sezonu İstanbul'da açacak. Lacivert beyazlılar, ilk hafta maçında 7 Ekim'de Kızılyıldız'ı konuk edecek.

Şampiyon kadrosunda önemli değişiklikler yapan temsilcimiz, üst üste üçüncü şampiyonluğunu kazanıp rekor kırma hedefiyle sezona girecek. CSKA Moskova'nın yıldızı Will Clyburn'ü transfer eden Efes, uzun rotasyonuna da Amath M'Baye ve Ante Zizic'i ekledi. Takımın yıldızı Shane Larkin de 2 yıllık yeni sözleşmeye imza attı.

Fenerbahçe Beko ise 6 Ekim'de Bayern Münih'e konuk olacak. Sarı lacivertliler, yeni sezona Yunan başantrenör Dimitris Itoudis yönetiminde başlayacak.

Önemli transferler yapan Fenerbahçe Beko, Nemanja Bjelica, Scottie Wilbekin, Johnathan Motley, Tonje Jekiri ve Samet Geyik gibi isimleri kadrosuna kattı.

Fenerbahçe Beko, yenilenen kadrosuyla tekrar play-off ve Dörtlü Final hedefiyle sezona başlayacak.

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde 18 takım yer alacak. Normal sezonda 34 maç oynanacak ve ilk 8 sırayı alan takımlar play-off'ta mücadele edecek.

Partizan, Virtus Bologna ve Valencia, ligin yeni takımları olarak 2022-2023 sezonunda parkeye çıkacak.

Kaynak: Haber Global TV

Euroleague Anadolu Efes fenerbahçe beko basketbol THY Avrupa Ligi