ESPN 2024'ün en iyi orta saha oyuncuları listesine milli takımın yıldızını da aldı

A Milli Takım Milli Takım Inter Hakan Çalhanoğlu futbol
ESPN 2024'ün en iyi orta saha oyuncuları listesine milli takımın yıldızını da aldı
Fotoğraf: DepoPhotos

Dünyaca ünlü spor kanalı ESPN, 2024'ün en iyilerini açıkladığı FC 100'ü duyurdu. Listede orta saha oyuncuları arasında milli futbolcumuz da yer aldı.

ESPN orta saha oyuncularını toplu ve topsuz oyun yeteneklerine göre değerlendirdi.

30 futbolcunun yer aldığı listede Inter formasını giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu da yer aldı.

ESPN Hakan Çalhanoğlu için "mükemmel bir orta saha oyuncusu", "derin oyun kurucu" ve "hepsi bir arada" ifadelerini kullandı.

Çalhanoğlu'nun Serie A'da 1906 pasla Inter'e liderlik ettiğine vurgu yaptı.

Kanal, Hakan Çalhanoğlu'nu listeye neden aldığı ise şöyle açıkladı: "Türk orta aha oyuncusu, ofansif bir orta saha oyuncusundan daha derin bir rol üstlenmek üzere kendini dönüştürdükten sonra etkileyici bireysel performansıyla bu sezon Inter'in Scudetto'yu yeniden kazanmasında önemli bir rol oynadı. Rolü ve sorumluluğundaki büyük bir değişikliğe rağmen 30 yaşındaki oyuncu her şeyi çok kolaymış gibi gösterdi."

ESPN, Hakan Çalhanoğlu için 2024-25 sezonu öngörüsünde de bulundu ve "Inter'le olan sözleşmesinin bitmesine hala 3 yılı daha var ve hiçbir yere gitmiyor. Kulüple, taraftarlarla ve menajeri Simone Inzaghi ile güçlü bir ilişkisi var" yorumunda bulundu.

Hakan Çalhanoğlu, 2024'ün en iyi 20. orta saha oyuncusu olarak gösterildi.

İLK 10'DA KİMLER VAR?

ESPN'in en iyi orta saha oyuncuları listesinde 1. sırada Manchester City'den Rodri, 2. sırada Real Madrid'den Jude Bellingham, 3. sırada ise Arsenal'den Martin Odegaard yer aldı. Futbolu bırakacağını açıklayan Toni Kroos ise 4. sırada yer aldı. 5. sıra ise bir başka Arsenal oyuncusu Declan Rice'a ait. Sezonun flaş isimlerinden Florian Wirtz 6. olurken Real Madrid'li Tchouameni 7. oldu. Sekizincilik Barcelona'dan Pedri'ye giderken Manu'lu Bruno Fernandes ise 9. oldu. Manchester City'nin Belçikalı yıldızı Kevin de Bruyne ise 10. sırada yer buldu.