Eski Galatasaraylı futbolcu Rotariu'nun eşi hayatını kaybetti, son sözleri "Çocuklara iyi bak" oldu

Haber Merkezi
Galatasaray Hayatını kaybetti
Eski Galatasaraylı futbolcu Rotariu'nun eşi hayatını kaybetti, son sözleri "Çocuklara iyi bak" oldu

Eski Galatasaraylı futbolcu Iosif Rotariu'nun eşi Dana Rotariu kansere yenik düştü. Son sözleri "Çocuklara iyi bak" oldu.

Geçen yıl Türkiye'de kemoterapi gören, iki kez ameliyat edilen ve iki kolon tümörü alınan Dana Rotariu'nun hastalığı tekrar ederken kanser akciğerine sıçradı.

Dana Rotariu, 26 Mayıs Pazar günü gece saatlerinde uyurken hayatını kaybetti.

Galatasaray ve Romanya milli takımının efsane futbolcusu Iosif Rotariu, eşinin cumartesi akşama kendisine "Çocuklara iyi bak" dediğini aktardı.

Rotariu, "Birlikte uyuduk, saat 5'te uyandım ve o ölmüştü. Gece çok kötüydü" diye konuştu.

Dana Rotariu hastalığının ardından 35 kiloya kadar düşmüştü, kanserin tekrar etmesinin ardından Romanya'daki doktorlar kanserin metastaz yaptığını açıklayıp talihsiz kadının fazla zamanı kalmadığını söylemişti.

İKİ HASTA ÇOCUĞU EVLATLIK ALMIŞLARDI

Rotariu ailesinin hayatı son 15 yılda hastanelerde geçiyordu. Dana Rotariu bir yandan kanserle savaşırken bir yandan da büyük annesi tarafından kötü muameleye maruz kalan Kassandra adlı küçük kızı evlatlık edinmişti. Kassandra bu süreçte yaklaşık 50 kez ameliyat edildi. Rotariu çifti ayrıca 3 yaşından beri şeker hastası olan Cristian adlı bir başka çocuğu daha evlat edinmişti. Cristian hayatına insülin pompası takılarak devam ediyordu. Çiftin ayrıca Romina ve Roberto adlarında iki çocuğu daha bulunuyor.

Iosif Rotariu, 1990 yazında Steaua Bükreş'ten Galatasaray'a transfer olmuştu. 2 yılın ardından Bakırköyspor'a geçmiş daha sonra ülkesine dönmüştü.