Eski futbolcu ırkçılık yüzünden intihar etti

Eski futbolcu ırkçılık yüzünden intihar etti

Milan ve Benevento alt yapılarında forma giyen Etiyopya asıllı İtalyan eski futbolcu Seid Visin, maruz kaldığı ırkçı saldırılar nedeniyle 20 yaşında yaşamına son verdi.

HABERGLOBAL.COM.TR / DIŞ HABER

Bir dönem Milan ve Benevento genç takımlarında forma giyen, Etiyopya asıllı İtalyan eski futbolcu Seid Vissin, maruz kaldığı ırkçılık yüzünden 20 yaşında hayatına son verdi.

Seid Vissin, intihar notuna şunları yazdı:

"Ben göçmen değilim. Çocukken evlat edinildim ve herkesin o zamanlar beni sevdiğini hatırlıyorum. Gittiğim her yerde herkes benimle neşe, saygı ve merakla konuşuyordu. Şimdi her şey alt üst olmuş gibi. 

Çok fazla insan, özellikle yaşlılar, hizmetimi reddettiği için işimden ayrılmak zorunda kaldım. Üstüne bir de yeterince huzursuz değilmişim gibi, birçok beyaz İtalyan gencin iş bulamamasından beni sorumlu tuttular. Nereye gidersem gideyim insanların şüpheci, önyargılı, tiksinmiş ve korkmuş bakışlarının ağırlığını hissediyorum."

Etiyopya asıllı Seid Visin, 2016 ve 2017 yıllarında Milan ve Benevento alt yapılarında top koşturmuş, ardından futbolu bırakmıştı.

Eski futbolcu ırkçılık yüzünden intihar etti - Resim : 1

Kaynak: Haber Global TV

Milan Benevento İtalya ırkçılık İtalya'da ırkçılık