Erken uyarı

Fenerbahçe
Erken uyarı
Joshua King performansı ile şu ana kadar bekleneni veremedi. Fotoğraf: AA/Ali Atmaca

Fenerbahçe daha yolun başında büyük zaaflarını gördü. Geçen sene orta sahayı çekip çeviren Zajc oyuna girer girmez farkını belli ederken, şu King’i gören Serdar ve Berisha neler düşünüyordur merak ediyorum.

Fenerbahçe yolun başında lastik patlattı. Bir anlamda Ümraniyespor beraberliği Fenerbahçe için erken uyarı oldu. Jesus’un kadro seçimi, yanlış diziliş ve taktiksel hatalarla birleşince Fenerbahçe felaket bir sezon başlangıcına imza attı. Kabul hoca arayış içerisinde ve sezon başı. Sakatlar dönünce eksiklikler giderilebilir ama dünkü oyun kimseye umut vermedi.

Ümraniye ligin yeni ekibi ama müthiş disiplinli. Belki rakip hafife alındı. Arao’nun orta alanda tek başına bırakılması Ümraniye’nin Fenerbahçe orta sahasını çabuk geçmesini sağladı. Üstelik birkaç maçtır yazdığımız gibi Fenerbahçe defansının arkasına atılan her top tehlike yarattı. Yani rakip de dersine iyi çalışmış. Daha maçın başında Altay’ın kurtarışı yaşanacakların bir göstergesi gibiydi. Gelelim defans hattına. Ferdi sağda Peres solda.

Stoperde Szalai-Henrique. Peres Marsilya’da sol bekte oynamış ama eminim böyle oynamamıştır. Sahanın en kötülerindendi. Sürekli adam kaçırdı, penaltı yaptırdı, rakibin iştahını kabarttı. Bunlar olurken Jesus da sadece izlemekle yetindi. Gustavo Henrique de sahada hayalet gibiydi. Hele 96. dakikada Ümraniye panik yapmışken topu müsait pozisyonda taca atması adeta akıl tutulmasıydı. O hareketle maçı bitirdi. Osayi neden oynamaz, neden Peres bu kadar kötüyken Ferdi sola geçmez anlaşılır gibi değil.

Arao en kötü maçını oynadı, 2-1 öndeyken İsmail Yüksek onun yerine değil yanına koyulsa bambaşka olabilirdi ama olmadı. Şu King’i gören Serdar ve Berisha biz nasıl yedik kalıyoruz diyordur. Haklılar da. Hatada ısrar neden? Tamam hoca arayış içinde ama takımla bu kadar da oynanmaz. Zajc girdiğinde kalitesini gösteriyor. Beraberlik golü onun onun kişisel becerisi ile geldi. İyi işleyen yerler bozulmamalı.
Maçın bana göre en iyisi Emre Mor’du.

Çok çalıştı, iyi işler yaptı ama yetmedi. Bir maç önce yere göğe sığdıramadığımız Lincoln’e ne demeli? İki maçta bu kadar mı gece ile gündüz kadar fark olur? 10 numara Arda’ya veriliyorsa bu çocuk 10 dakika oynamayı da hak ediyordur. Arda’nın sahaya girişi tribünleri arkanıza almak demek. Üstelik Berisha ve Serdar’a en iyi ortaları kesecek de yine o. Ama 10 numaranız kenarda.

Takım kaliteli bir forvet diye bağırıyor. Jesus’un şunu anlaması lazım. Burası Süper Lig. Burası zor bir lig. Oynatmama üzerine kurulu, rakibin sizi bozduğu bir lig. Hoca buna alışsa ve dersini çalışmaya başlarsa iyi olur.

Kaynak: Web Özel

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus fenerbahçe