Ergin Ataman: Fatih Terim'i böyle yollayamazsınız

Spor haberleri Galatasaray Fatih Terim Dursun Özbek
Ergin Ataman: Fatih Terim'i böyle yollayamazsınız

A Milli Basketbol Takımı ve Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, Fatih Terim'in Galatasaray'dan gönderilmesine dair açıklamalarda bulundu. Ataman'ın Dursun Özbek'le 'başkanlık' diyaloğu da dikkat çekti.

A Milli Basketbol Takımı ve Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, Vole'ye verdiği röportajda çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Ataman, Fatih Terim'in Galatasaray'dan gönderilmesiyle ilgili, "Geçen sezon Fatih hocanın gönderilmesi, yönetimin en büyük hatasıydı. Zaten sonunda da yönetim gitti. Fatih hoca gibi bir değeri, Galatasaray tarihinin en büyük teknik direktörünü bu şekilde yollayamazsın. Sezon bittiğinde hocayla konuşabilirdiniz. Birçok şey tartışılabilirdi. Sezon ortasında Fatih hocayı yollayıp, İspanya'dan yardımcı bir antrenörü takımın başına getiriyorsan çok büyük bir kumar oynamış oluyorsun. Sonrasında da 6-7 ay dolmadan yönetim yollanıyor. Her ikisi de yanlış. Fatih hocanın gönderilmesi de yönetimin de ibrasızlıkla yollanması da yanlıştı. Zaten Galatasaray'da son 5-6 yılda sürekli yanlışlar yapıldı. Umarım artık sular durulur. Önemli olan isimler değil, kulüplerdir. Fatih hocanın da bizler gibi Galatasaray'ın iyi olması için gönülden destek olduğunu düşünüyorum" dedi.

Ataman ayrıca, Dursun Özbek'le yaşadığı bir diyaloğu da aktardı:

Bir maçta karşılaştık ve yüzyüze konuştuk. Sonra bir kez daha karşılaştık. Seçimden bir hafta önceydi. Kendisine espri yaptım. 'Başkanlık size yeniden geliyor galiba' dedim. O da 'Bakacağız, arkadaşlar istiyor' dedi. Sonra ben de 'Siz 4 sene daha yapın, sonra ben geliyorum' deyince biraz başkanın suratının asıldığını gördüm. Sonrasında 'Aman hocam, sen de başımıza Fatih hoca gibi başkan adayı gibi mi çıkacaksın' dedi. Ben buna bozuldum mesela. Çıkarım ben! Dursun Özbek'i çok tadir ediyoruz ama ben de bir genel kurul üyesi olarak 10. yılım dolduğu zaman, Türk sporuna bu kadar hizmet etmiş, Avrupa'da kendisini kanıtlamış biri olarak elbette başkanlığı düşünebilirim. Onların bakış açısında 'Nasıl olabilir de Ergin Ataman başkanlığı düşünebilir' gibi bir surat ifadesi gördüm. Orada Galatasaray'ın içerisinde bir kısmın bizleri dışarıda tutmak için kenetlendiğini anladım. Bu değişmedikçe ben o yapıya girmem.

Kaynak: Haber Global TV

Ergin Ataman Fatih Terim Dursun Özbek Galatasaray