Erden Timur PFDK'ya sevk edildi? İşte gerekçesi

Fenerbahçe Galatasaray
Erden Timur PFDK'ya sevk edildi? İşte gerekçesi
Fotoğraf: DepoPhotos

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, medyaya verdiği demeçte yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'u Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada, Erden Timur'un, medyaya verdiği demeçte yer alan "sportmenliğe aykırı hareketi" ile "hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları" gerekçeleriyle tedbirsiz olarak PFDK'ye sevk edildiği belirtildi.

ERDEN TİMUR NE DEMİŞTİ?

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, katıldığı bir televizyon programında MHK eski Başkanı Lale Orta ile ilgili, "3 Şubat 2023 sabahı Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, VAR odasına giriyor. Adana Demirspor – Fenerbahçe maçının VAR kayıtlarını izlemek istiyor. Mert Hakan’ın attığı bir gol vardı, o gol elle oynama gerekçesiyle iptal edilmiş, Fenerbahçe’de infial olmuştu. Ağır baskı altında kalan Lale Orta, bu konuyu VAR hakemi Koray Gençerler’e, bu golü neden iptal ettin diye soruyor. Lale Orta, bazı hakem arkadaşlarına bu görüntüyü gösteriyor. Diyor ki; ‘Ben bu görüntüleri Ali Koç’un cep telefonuna yolladım. Kendisi o açıyı görünce ikna oldu, ama bu saatten sonra bunu taraftara anlatmamız zor’ demiş" diye konuşmuştu. 

FENERBAHÇE SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Fenerbahçe, Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur’un, Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Lale Orta'nın, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a görüntü ve bilgi servis ettiğiyle ilgili yaptığı açıklamaların araştırılması için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunduklarını duyurmuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Erden Timur PFDK lale orta Galatasaray fenerbahçe