Erden Timur, İngiltere'de yaşananları anlattı, tepki gösterdi: Son derece gayriahlaki, hadsizce ve terbiyesizceydi

Galatasaray Manchester United
Erden Timur, İngiltere'de yaşananları anlattı, tepki gösterdi: Son derece gayriahlaki, hadsizce ve terbiyesizceydi

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, İngiltere'de kafileye çıkarılan zorluklara dair açıklamalarda bulundu. Timur, "Ülkeye girişte de sorun olmuştu, dönerken iş iyice zıvanadan çıktı. Son derece gayriahlaki, hadsizce ve terbiyesizceydi" dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile oynanan maç öncesinde ve sonrasında yapılan uygulamalar hakkında konuşan Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, yaşananların sistematik bir şekilde gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Vize sürecinde de ciddi zorlukların oluşturulduğunu ifade eden Timur, şu açıklamayı yaptı:

"Ülkeye girişte de sorun olmuştu, dönerken iş iyice zıvanadan çıktı. Temel konu güvenlik tedbiri değil, gösterilen davranış. Son derece gayriahlaki, hadsizce ve terbiyesizceydi. Bu davranışlara yaklaşık 3 saat maruz kaldık. Bu durum ülkemize karşı gösterilen bir tavır. Bunu net şekilde gördük. Kimsenin böyle bir haddi yok. Gereken tepkiyi gösterdik. Herkes geçtikten sonra, bize bu davranışı sergileyenleri tek tek hizaya soktuk. Buradaki kameraların incelenmesinden hukuki hakların kullanılmasına kadar konunun takipçisi olmak gerekiyor. Size yapılana karşılık vermek lazım. Normalde kültürümüz böyle değildir ama gerekli tavır gösterilecektir. Bundan önce de yaşanmış ama ses çıkarılmamış. Bundan sonra yaşanmaması için gerekli sesi çıkaracağız. Ülkemiz için gösterdiğimiz tavır, Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmaktan daha önemlidir. Bu konuda her platformda sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Erden Timur İngiltere Manchester United'