Enes Ünal'ın sahalara dönüş tarihi belli oldu

İspanya La Liga futbol
Enes Ünal'ın sahalara dönüş tarihi belli oldu
Fotoğraf: DepoPhotos

Geçen sezon yaşadığı sağ bacağında çapraz bağ kopması nedeniyle uzun süredir sahalarda uzak kalan Enes Ünal, ocak ayı sonunda takımla çalışmalara başlayacak.

Getafe Kulübü Başkanı Angel Torres bir açıklama yaparak Enes Ünal'ın ocak ayı sonunda takımla çalışmalara katılabileceğini söyledi.

24 Mayıs'ta yaşadığı talipsiz çapraz bağ kopması sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan Milli futbolcu Enes Ünal'ın yakında takımla çalışmalara başlayacak olması herkesi sevindirdi.

Real Betis'le oynanan maçta sakatlanan futbolcu daha sonra ameliyat edilmişti.

Geçtiğimiz haftalarda Enes Ünal, kulübün antrenörleriyle birlikte sahada çalışma yaparken görüntülenmişti.

Angel Torres, "Doktorlar Enes'in şu an için antrenman yapmasını ve topa dokunmasını istemiyor. Ocak ayının sonunda bu gerçeğe dönüşebilir ve takıma katılabilir. Bu da bizim için iyi olur" dedi.

İSPANYOL HAKEMLERDEN HALİL UMUT MELER'E TAM DESTEK

İspanyol Teknik Hakem Komitesi CTA, saldırıya maruz kalan Halil Umut Meler'le dayanışma içinde olduklarını açıkladı.

İspanyol hakemler adına CTA'dan yapılan açıklamada Halil Umut Meler'in maruz kaldığı acıması saldırganlık reddedildi. Açıklamada hakemlerin çalışmasına saygı gösterilmesi konusundaki sorumluluğa dikkat çekildi.

Açıklama Teknik Hakem Komitesi Başkanı Luis Medina Cantalejo tarafnıdan yapıldı. "Hakemlere saldırmayı durdurun" etiketi altında yapılan açıklamada İspanya Futbol Federasyonu'na bağlı Teknik Hakem Komitesi adında Türk hakem Halil Umut Meler'in uğradığı vahşi saldırı kınandı. Türk hakemlerine ve Türkiye Futbol Federasyoun Merkez Hakem Kurulu'na koşulsuz destek verildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında hakemlerin çalışmalarına saygı gösterilmesi konusunda futbol camiasının sorumluluğu hatırlatılarak "Hakemin kişiliğine saygı göstermek ve onu korumak her seviyedeki futbol camiasının sorumluluğundadır. Hakemler olmadan futbol olmaz" denildi.

İspanya özellikle geçen yıl hakemlere yapılan saldırılarla gündeme gelmişti. Terrassa - Badalona Futur arasında oynanan maçın hakemleri her türlü hakarete uğramış daha sonra acımasızca tekmelenmiş ve yumruklanmıştı.

Kaynak: Haber Global TV