En-Nesyri'nin üzerindeki baskı artıyor, İspanyollar da şaşkın!

Fenerbahçe Youssef En-Nesyri Sevilla futbol
En-Nesyri'nin üzerindeki baskı artıyor, İspanyollar da şaşkın!

Fenerbahçe'nin Sevilla'dan transferi Youssef En-Nesyri'nin düşük perfomansı İspanyol basınının gündemindeyi. Sarı-lacivertilerin 20 milyon euro ödeyerek aldığı Faslı golcünün bekleneni veremediği kaydedildi.

Fenerbahçe tarihinin en pahalı transferini yaparak Youssef En-Nesyr'yi Sevilla'dan kadrosuna kattı. Ancak Faslı oyuncu henüz Türkiye'ye adapte olabilmiş değil. Mourinho'nun özellikle istediği oyuncunun istatistikleri hayal kırıklığı yaratıyor.

Ödenen parayı hak etmeyen verilerde En-Nesry'nin 11 maçta sadece 1 gol attığı görülüyor. 11 maça çıkan oyuncu Göztepe maçında bir gol kaydetmişti. O da ligin 2. haftasındaydı. O günden bu yana gol katkısı yapmaktan uzak. Her maç daha az süre oynuyor ve formayı Dzeko'dan alamıyor.

Avrupa Ligi'nde iki maçta da oynadı ancak yine skor katkısı yapamadı.

Maç başına ortalama 2,1 şut çeken oyuncunun bu şutlarının yalnızca 1,1'i kaleyi buldu. Kale önünde etkin olmaktan uzak olan oyuncu yakaladığı fırsatların yalnızca yüzde 7'sini değerlendirebildi.

Fenerbahçe kulübü oyuncunu performansının artmasını bekliyor. Taraftarın da beklentisi bu yönde ve bu Faslı golcünün üzerindeki baskıyı artırıyor.