En kötü Fener’i izledik

Fenerbahçe
En kötü Fener’i izledik
Valencia tartışmalı bir kararla maçın başında kırmızı kart gördü. Fotoğraf: AA

Müthiş bir seri yakalayan Fenerbahçe ciddi bir yol kazası yaşadı. Arka arkaya farklı skorlarla kazanılan maçlar sarı-lacivertli camiayı heyecanlandırmıştı.

Doğal olarak Fenerbahçeli futbolcular da ciddi bir özgüvenle maça çıktı. Ancak işler istenildiği gibi gitmedi. Rakip hafife alınacak cinsten değil, taş gibi bir takım Konyaspor.

Jorge Jesus’un elinde birbirine çok yakın kalitede geniş bir futbolcu havuzu var. Bu bolluk bazen avantaj gibi olsa da bazen de dezavantaja dönüşebiliyor. Kadro istikrarı yakalamak zorlaşıyor. Fenerbahçe’de son maçlarda oyuna her giren jeneriklik goller atıp skor yapınca beklenti de bu yönde oluyor ancak bunun her maçta olmasını beklemek de hayalcilik olur.

Portekizli maçına göre 4-4-2, 4-3-3 ya da 3-4-3 oynayabilen yani sert kalıpları olmayan bir teknik adam. Dün tercihini yine 3’lü savunmadan yana kullandı. İyi güzel ama sizin elinizde Kim gibi bir merkez stoper yoksa bu anlayışı oynamak kolay değil. Geçen hafta Adana Demirspor maçında ciddi sıkıntılar yaşanmıştı ama atılan gollerle bu fazla göze batmadı.

4’lü savunmaya geçildikten sonra Szalai ve Perez göbekte kaldı. İki sol ayaklı stoper merkezde oynadı. Fenerbahçe’nin en azından Serdar Aziz dönene kadar 3’lü savunmadan vazgeçmesi gerek. Lemos’la üçlü savunma olmaz. Osayi’nin yedek oturması Fenerbahçe için ciddi bir dezavantaj. Oyuna girer girmez fark yarattı Osayi. Böyle bir oyuncuyu kullanmamak bana göre ciddi bir hata.

Valencia’nın kırmızı kartı ağırdı. Ekvadorlu futbolcu itişme anında ayağını kaldırdı ancak rakibin kendisini itmesiyle dengesi bozuldu. Üstelik kasıt da yok. Hakemler oyuncuyu sahada tutmaya çalışmalı ama bizde maalesef kolay olan tercih ediliyor.

Kırmızı karta kadar topu rakibe bırakan bir Fenerbahçe vardı. Fenerbahçe o ana kadar oyun üstünlüğünü hiç yakalayamadı. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra da Fenerbahçe hücum anlamında diğer maçların çok uzağındaydı. Bu sezon izlediğimiz en kötü Fenerbahçe vardı sahada.

İrfan Can’la Ferdi’nin anlaşamadığı duran top organizasyonu da oyuncuların konsantrasyon eksikliğini gösterdi. Üst üste onanan maçlar, takımı doğal olarak etkileyebilir. Dediğimiz gibi çok fazla futbolcuyu aynı potada eritip aynı performansı beklemek de kolay bir iş değil.

Konya gibi çok disiplinli bir takıma yenilmek çok da anormal değil. Uzun lig maratonunda olacaktır böyle yenilgiler. Belki de ayakların yere basması açısından faydası da olacaktır.

Kaynak: Web Özel

fenerbahçe