Emre Bol'dan Diagne ile ilgili ırkçı yorum! Galatasaray'dan çok sert tepki

Emre Bol'dan Diagne ile ilgili ırkçı yorum! Galatasaray'dan çok sert tepki

Emre Bol, son maçta 3 gol atan Galatasaray'ın Senegalli forveti Mbaye Diagne'nin performansını yorumlarken, "Senegal'de timsah yiyordu, geldi burada topçu oldu" dedi. Galatasaray, yaptığı açıklamayla Emre Bol'un ırkçı sözlerine tepki gösterdi.

Spor yorumcusu Emre Bol, Galatasaray'ın futbolcusu Mbaye Diagne ile ilgili ırkçı sözler kullandı.

Emre Bol, Galatasaray'ın deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynadığı karşılaşmada yaptığı hat-trick'le takımını galibiyete taşıyan Mbaye Diagne'ye ilişkin, "Bunlar cahil çocuklar ya, bu Senegal'de kim bilir bu okudu okumadı bilmiyoruz. Orada timsah yiyordu, geldi burada topçu oldu. Adam çok şey değil, cahil, onlara biraz iyi yaklaşmak lazım, düzgün yaklaşmak lazım" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY'DAN ÇOK SERT TEPKİ

"Emre Bol isimli şahıs, A Spor'da yayınlanan 'Sabah Sporu' adlı programda, profesyonel futbolcumuz Mbaye Diagne hakkında asla kabul edilemeyecek, ırkçılık ve hakaret niteliğinde sözler sarf etmiştir.
Eleştiri kavramından uzak ve ahlaktan yoksun sözleri nedeniyle bu şahıs hakkında gerekli tüm hukuki işlemler ivedilikle başlatılacaktır.

Seviyesiz yorumlarıyla Türk spor basınını kirleten ve bir insanlık suçu olan ırkçı söylemleriyle ülkemizin uluslararası imajına da büyük zarar veren bu şahsa tüm spor camiasının da gerekli tepkiyi vermesini bekliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

ÖZÜR DİLEDİ

Emre Bol gelen tepkilerin ardından özür diledi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bol, “Spor kamuoyuna... İnancım gereği hayatımda ne herhangi bir insana ırkçılık yaptım ne de yapılan bir ırkçılığa kayıtsız kaldım.Beni biraz tanıyan herkes bunu bilir. Eğer Diagne kardeşimi üzdüysem gerçekten kalpten özür dilerim. Yaradılanı severim Yaradan’dan ötürü...” diye yazdı.

Bol devamında ise “Biraz sonra yayının devamını atacağım. Diagne’yi övdüğüm dakikaları görmeyip sadece bu kısmı alanlar için... Eğer Diagne üzüldüyse dediklerimden dolayı hiç çekinmeden özür dilerim. Ama hesap başkaysa Allah’tan başka kimseden çekinmem” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray