Emre Belözoğlu kendisini en çok zorlayan transferi Haber Global'de açıkladı

Fenerbahçe emre belözoğlu
Emre Belözoğlu kendisini en çok zorlayan transferi Haber Global'de açıkladı

Fenerbahçe'nin sportif direktörü Emre Belözoğlu Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Kendisini en çok zorlayan transferin Mert Hakan olduğunu söyleyen Belözoğlu, Gökhan Gönül transferinde de çok duygulandığını belirtti.

Haber Global ekranlarının sevilen programı Az Önce Konuştum'un bu haftaki konuğu Fenerbahçe'nin sportif direktörü Emre Belözoğlu. Belözoğlu tüm merak edilenleri Candaş Tolga Işık'a anlattı.

Emre Belözoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Nefret ve sevgi arasında çok büyük bir uçurum yok. Benden nefret etmiş insanlarla da oturdum 15 dakika sonra çok sevdiler beni. Ben spor dünyasının içine ender iki ucu yaşayanlardan bir tanesiyim. Hatalarımla, sevaplarımla insanların örnek alabilecekleri bir ortam hazırladığımı düşünüyorum.

Ben hatasız olduğumu düşünmüyorum ama aynı hataları tekrarlamayacağımı garanti edebilirim. Şimdi başka bir yere geçtik.

(Sportif direktörlük) Burada daha kontrol edebileceğim bir süreç var. Sahanın içinde çok hatalarım oldu. Hayat böyle bir şey. iyisiyle kötüsüyle büyük fotoğrafa baktığımda Allah'a hamd ediyorum.

BAŞARI FORMÜLÜ NE?

Ben kazanmayı çok sevdim. Hayatta birçok şeyi kaybetmekten de mutluluk duydum o ayrı bir şey. Ben sahada kazanmayı çok sevdim. Başarının altında yatan en büyük duygu kazanmak, tekrar o duyguyu sağlamak. Ben oynadığım arkadaşlarımı sadece saha içinde değil saha dışında da geliştirdiğimi düşünüyorum.

"HAGI TÜRKİYE'DE GÖRDÜĞÜM EN BÜYÜK FUTBOLCU"

Fatih terim büyük bir teknik adam. Kariyeri de ortada. Her zaman iyi anılarla hatırlıyorum. Başarısının devam etmesini diliyorum. Hagi'yi Alex'ten ayıran Hagi asker bir oyuncuydu. Kaybetmez, mücadele eder. Hiçbir şekilde pes etmez. Hagi'deki kaybetme karşısındaki tahammülsüzlük beni yakalamıştır. Hagi Türkiye'de gördüğüm en büyük futbolcu.

Antrenman biterdi. Bize bağırırdı, "Nereye gidiyorsunuz" diye, beraber bizi çalıştırırdı. O dönemde Hagi'nin bende çok katkısı olmuştu.

Sorumluluğunun bilincinde, daha tecrübelenmiş bir ekip var Fenerbahçe'de. Hoca ligi bilen bir hoca, scout ekibi daha gelişti. Başkanımız tecrübelendi. İyi bir ekip oluştu. Kollektif bir yapı oluştu. Çok daha gelişecek bir yapı olacak Fenerbahçe'de.

Transfer durumunda bazen birbirimize içiçe geçmiş süreçler var. Bazı durumlarda iç içe bazı durumlarda tamamen herkes kendi sorumluluğunda. 

Türk futbolunun ekonomisi herkesin dilinde. 18 oyuncunun ortalaması yaklaşık 1 milyon euroya gelecek şekilde planlandı. Burada bizi suçlarlarken "TFF işini yapmıyor"a getiriyorlar. Oyuncuyu getirmek kolay, oyuncuyu göndermek zor. 

EMRE BELÖZOĞLU'NUN HAYALİ NE?

Ben hayal kuran bir insanım. Önüme gelecek herhangi bir durumda ne yapmam gerektiğini planlayan bir insanım. Büyük hayallerim var, ne olduğunu dile getirmeyeceğim. Fenerbahçe için kurmuş olduğum büyük hayaller var. Bunların olması için bazı hayallerden ve önceliklerimden vazgeçtim. Kendi düşündüğümün dışında bir süreç ilerliyor ama bundan da mutluyum.

Erol Hoca'yı hepimiz istedik. Erol Bulut'u istemediğim yönünde çıkan haberlerin tümü yalan. Samandıra'nın sorumlusu tamamen Erol Hoca'dır. Hiyerarşik anlamda bir düzen var ama hiç kimsenin kimseye bir üstünlüğü yok. 

Bize de böylesine bir görevi üstlenmişken bunları konuşmak da yakışmıyor. Ben gönüllü olarak Fenerbahçe'den ayrılsam da Fenerbahçe'ye hizmet etmeye devam edeceğim. 

(Sportif Direktörlük) Süreç uzadı. Bu bilinçli yapılmış bir şey de değil. Ben çok fazla gündem olmak istemedim. Başkan da oyuncular açıklandıktan sonra olmasını istedi. Bence bana fazlasıyla değer verildi. Ömürlük hatıralar oluştu. 

Ben futbolu çok sevdim. Ona göre hayatımı düzenledim. Maça göre planlamalarımı yaptım. Bizim kulübümüzde de yardımcı hocalık yapanlar 37-38 yaşında futbolu bıraktı. Biz bir şey olsa da tekrar oynasak derdindeyiz. Eki futbolcularla jübile yapma şansımız olabilir. Youtube üzerinden belli oyuncularımız arasında maç düzenlenecek. Şöhretler karması gibi olacak. Bizim için de tekrar futbol oynamaya bir sebep.

Zaman çok çabuk geçiyor. Bir insana hata olarak, günah olarak etrafındaki insanlara kötü davranmak yeter. Yıllarca beraber geçirdiğim arkadaşlıklarım dostluklarım var. Bıraktığım arkadaşlarım dostluklarım da var. 

"YAPTIĞIM EN ZOR TRANSFER MERT HAKAN OLABİLİR"

(Transfer süreci) Finans, hukuk, iletişim... Burada çok ciddi bir ekip var. Başkanımız, yönetim kurulu, Erol Hoca'mızın da dahil olduğu bir süreci yönettik. Oyuncu transfer ederken bir tek yeteneğine bakıp da oyuncular almayacaksınız. En zor transfer aslında 3-4 tane isim var. Mert Hakan olabilir. Çünkü çok karakterli bir oyuncu. Hem onun hem bizim adımıza zorlu bir süreç oldu. Mert istedi. Bizim de bütçemiz belliydi. Çok farklı sebeplerle tercihi Fenerbahçe oldu.

 

35'ten sonra kimi arasak "Alo ben Emre abin" oluyor. Doğum günü pastama bile yazmışlardı. Bir efsane oldu ama ben çok abartılacak bir şey yaptım gibi gelmiyor bana. Beni motive eden sözcükler yaptığın şu anki görevin Türkiye'de bir karşılığı yok dedi çoğu kişi.

"GÖKHAN GÖNÜL TRANSFERİ BENİ DUYGULANDIRDI"

Gökhan Gönül transferini bitirdiğimiz zaman Gökhan lig bittikten sonra başkanımızla oturdu konuştu. İlk görüşmeyi ben yaptığım için Gökhan beni duygulandırdı. "Bana çocuk hayalimi yaşattın. Eşim de ben de gözyaşı döküyoruz şu anda" dedi. 

Benim için iyi oyuncu vardır, yaş yoktur.

"KRUSE'Yİ BEN GÖNDERMEDİM"

Kruse'yi ben göndermedim, kendi gitti. Aramızda hiçbir şey olmadı. Ailesinden uzak diye kulüp çok destek oldu. Maalesef bu iyi niyet güzel karşılık bulmadı Max tarafından. 

NAZIM SANGARE AÇIKLAMASI: BİZ HİÇBİR OYUNCUYU KİMSENİN ELİNDEN ALMADIK

Biz hiçbir oyuncuyu kimsenin elinden almadık. Beşiktaş'ın bu sürece dahil olmadığını söylediler. Başkanımız görüşmede 2 kere sordu ve Beşiktaş'ın dahil olmadığını söylediler. Biz bonservisi olan futbolcunun önce kulübüyle görüşüyoruz. Beşiktaş'ta kendi aralarında yaşamış olduklarını söylediler. Bu anlaşmazlıktan dolayı Beşiktaş'ın masada olmadığını söylediler. Biz kendi bütçemize oranla Nazım'la çok uygun anlaşma yaptık. Biz performansa odaklı transferler yaptık. Nazım konusunda net ve samimice söylüyorum, transfer yarışı artık geride kalmalı zaten. Biz o golleri atma derdinde değiliz.

EMRE BELÖZOĞLU KAÇ DİL BİLİYOR?

İspanyolca, İtalyanca ve İngilizceyi çok iyi konuşurum. İtalyancamı geliştirmeye çalışıyorum. Yabancı dil çok önemli bir duruma geldi. Fenerbahçe'nin bu anlamda yüzü olacaksam gittiğim her toplantıda o seviyedeki insanlarla konuşmam gerekiyor.

GENÇ YETENEKLER NEDEN BAŞARISIZ OLUYOR?

Şöhret, para eşittir sahte dostluk, sahte arkadaş. Biz elimize para geçtiğinde hemen bir araba alayım, hemen bir ev alayım derdine düşüyoruz. 

Başkanımıza altyapıyla alakalı bir sunum olacak. Altyapıda cüretkar olmak, hiç beklenmedik bir oyuncuyu 16 yaşında başka bir takıma göndermek, onları izlemek demek.

Perotti idmanlara başladı. Çok iyi bir oyuncu, çok iyi bir karakter. 

Arda Turan ile birbirimize nazımız var. Arda'ya bazen kızdığım kadar takdir ettiğim çok yönü oluyor. Özel bir çocuk. Çok isterim başarılı olmasını. En büyük isteğim Arda'nın Galatasaray'da başarılı olması.

Ali Koç'un bu göreve ihtiyacı yoktu ama Fenerbahçe sevgisiyle kendisini bu göreve adadı. Biz de kendisine yardımcı olmaya çalışıyoruz.

SEYİRCİLİ FUTBOL YORUMU

Kulüplere, camialara inanılmaz bir zararı oldu. Oyuncular için de tatsız bir durum. Gol attığında sadece takım arkadaşının sesini duyduğun bir durum. Büyük takımların en büyük gücü seyircinin vermiş olduğu ateş. Bu işin ekonomik kısmı da var. Kulüplerin Allah yardımcısı olsun.

2-3 sene öncesine gittiğinizde her türlü transferi her türlü parayı rahatlıkla harcadığın bir dönemden ne kadar kazandıysan ona göre harcayacağın bir döneme girdik. Spor ekonomisinde Türkiye o eski Türkiye değil. Bu süreç bitti. Herkes bütçesini yavaş yavaş düşürecek. Sportif başarıyı yakalayanlar daha önde olacak. Geçmişin bu büyük yükünü devletin sırtına yüklemişiz. Allah razı olsun sayın Cumhurbaşkanımızdan, bakanlardan. Önemli olan burada kulüpleri yönetenlerin finansal anlamda verdikleri sözleri yerine getirmesi gerekiyor. Futbol sadece futbol değil. 

30 yaşına kadar cepte ne varsa yersin. 30 yaşından sonra eğer ki futbolcu doğru antrenman yapmıyorsa onun bu seviyede oynaması mümkün değil. Sporcunun dinlenmesi ve beslenmesi olmazsa olmazı. 

Taraftardan ricam herkese güvensinler. Biz onların mutlu olması için çalışıyoruz. İçeride başka bir enerji var. Fenerbahçe her sezona başlarken şampiyonluk hedefiyle başlar. Transfer yaparak şampiyon olamazsınız. Zamanlama daha önemli. İyi bir kadro kurduk doğru. İyi bir ekibimiz var ama bazen de yetmez. O doğru zamanda müdahele olmanız gereken durumlar var. 

Kaynak: Haber Global TV

emre belözoğlu