Emre Belözoğlu altın 11'ini açıkladı

Fenerbahçe
Emre Belözoğlu altın 11'ini açıkladı

Fenerbahçe'nin deneyimli futbolcusu Emre Belözoğlu, kariyeri boyunca birlikte oynadığı en iyi 11'i açıkladı.

Fenerbahçe forması giyen deneyimli futbolcu Emre Belözoğlu, Arda Turan ile Instagram üzerinden yapılan bir canlı yayına katıldı.

39 yaşındaki futbolcu ülke futbolundaki en önemli sorunun bir oyun felsefesinin olmadığını savunurken, "Yetenekli nesiller geldi, 27-28 sene çok iyi oyuncular, iyi takımlar geldi. Oyuncuların yetenekleri ve teknik adamların bireysel kalibreleriyle ortaya çıktı bunlar. Sabır, hayatın en büyük anahtarı. Futbolumuzda da bir kırılma noktası varsa, sistemli hareket eden takımlarla yarışma şansımız varsa bu da sabır. Biz bir kahraman ilan ediyoruz, onu bir gün yerin dibine koymak için. Bir takım oluşturacaksan yönetici olarak ya da teknik adam olarak. Sil baştan bir şey oluşturamayacaksan mevcut oyuncu kadrosuna göre yapman gerekiyor. Kazanmanın üstüne oynamak bir risktir Türkiye'de. Kaybetmemek üstüne oynuyoruz. Diğer ülkelerle aramızdaki en büyük fark bu." diye konuştu.

"ABÜLKADİR'E 'MESSİ' DİYORUM"

Emre Belözoğlu, Trabzonspor'un genç yıldızı Abdülkadir Ömür'ü çok beğendiğini de belirtirken, "Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür çok yetenekli, inanılmaz. Messi diyorum ona. Ben İlk 11'de en az 3 Türk futbolcu olması gerektiğini düşünüyorum, en az o da." dedi.

"TÜRKİYE'YE GELEN EN İYİ YABANCI FUTBOLCU HAGI"

Emre, Gheorghe Hagi'nin üzerinde büyük emekleri olduğunu anlatırken, Türkiye'ye gelen en iyi üç yabancı futbolcuyu da kendisine göre şöyle açıkladı: "Benim gözümde Türkiye'ye gelmiş en büyük oyuncu Hagi. Asker tipte bir oyuncu, her yere yetişirdi. Türkiye tarihinde üç yabancı futbolcu sıralasam bir numaraya Hagi'yi koyarım. İki numara Alex de Souza, üç numara da Fernando Muslera. Fenerbahçe - Galatasaray rekabetinde son 2-3 sezondaki yegane faktörlerden biri Muslera'dır."

"ÇOCUKLUĞUMDAN FENERBAHÇELİYİM"

Emre, Arda Turan'ın kendisine, "Çok iyi bir profesyonelsin, Fenerbahçelisin ama Galatasaray altyapısından yetiştiğini ve o günlerini inkar etmiyorsun." demesi üzerine şöyle konuştu: "Ben çocukluğumdan Fenerbahçeliyim. Fenerbahçe'nin bir parçası olarak sahadaki, sokaktaki insanlara hissettirerek yaşamak benim için yeterli. Ben Galatasaray'da geçirdiğim günleri de asla inkar etmem. Bunu açıklarım. Ben bunu es geçersem Fenerbahçe taraftarı asıl o zaman beni sevmez."

BİRLİKTE OYNADIĞI EN İYİ 11

Emre Belözoğlu, kariyeri boyunca birlikte oynadığı en iyi 11'i ise şöyle sıraladı: Taffarel, Zanetti, Cannavaro, Cordoba, Roberto Carlos, Edgar Davids, Arda Turan, Alex, Hagi, Burak Yılmaz, Ronaldo

Goal

emre belözoğlu fenerbahçe