Emiliano Sala'nın ölümüyle sonuçlanan uçak kazasında kahreden detay

Emiliano Sala'nın ölümüyle sonuçlanan uçak kazasında kahreden detay

2019 yılının ocak ayında uçak kazasında hayatını kaybeden futbolcu Emiliano Sala'nın içinde bulunduğu uçağın pilotunun uçuş yasağı olduğu ortaya çıktı.

Fransa'da devam eden Emiliano Sala'nın ölümüyle ilgili davada, düşen Piper Malibu uçağının sahibi duruşmada soruları yanıtladı.

France24'ün haberine göre uçağın sahibi olan Fay Keely, uçuşun organizatörü olarak yargılanmakta olan David Henderson'a kazadan daha önce gönderdiği e-mail'de Pilot David Ibbotson'un bu uçağı kullanmasına izin vermediğini bildirdiğini söyledi.

Uçağı Henderson'dan satın aldığını belirten Keely, söz konusu e-postayı Temmuz 2018'de gönderdiğini, Henderson'ın ise emirlerini hiçe sayarak uçağı pilot Ibbotson'un uçurmasına izin verdiğini söyledi.

Keely, bu kararı almasında Sivil Havacılık Otoritesi'nin kendisine Ibbotson tarafından yapılan iki ihlali bildirmesinin rol oynadığını açıkladı.

Sala'nın ölümüne neden olan uçak kazasının sorumlu olan pilot Ibbotson'un uçak uçurma ve gece uçuşu için lisansı olmadığı yapılan soruşturmada müfettişler tarafından ortaya çıkarılmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Emiliano Sala