El Turco'nun ağlatan şampiyonluğu

El Turco'nun ağlatan şampiyonluğu

Meksika Apertura Ligi'nde şampiyonluğa Monterrey ulaşırken, El Turco lakaplı teknik direktör Antonio Mohamed'in gözyaşları maça damgasını vurdu.

Monterrey hocası Antonio Mohamed'in geçtiğimiz hafta boyunca normal halinin aksine çok sessiz olduğu görüldü, sorulara yanıt vermedi, muhabirlerle sohbet etmedi. Meksika Apertura Ligi'nin final maçında Monterrey son penaltıyı gole çevirip şampiyon olduğunda ise El Turco lakaplı Mohamed gözyaşlarına boğuldu. Tüm takım kutlamalar yaparken Arjantinli hoca elinde tespihi ile ağlayarak dua ediyordu.

El Turco'nun ağlatan şampiyonluğu - Resim : 1

Bu gözyaşlarının ardında çok üzücü bir hikaye var. Antonio Mohamed'in 9 yaşındayken bir trafik kazasında yaşamını yitiren oğlu Farid bir Monterrey taraftarıydı. Çünkü babası 1998-2000 yılları arasında Monterrey'de forma giymişti.

El Turco'nun ağlatan şampiyonluğu - Resim : 2

Farid 2006 yılında Dünya Kupası sırasında Almanya'da yaşanan bir kaza sonucu yaşamını yitirdi. Babası ona bir gün Monterrey'e dönüp şampiyonluk yaşatacağına dair söz vermişti. El Turco bu sözünü 13 yıl sonra tutmuş oldu.

El Turco'nun ağlatan şampiyonluğu - Resim : 3

Club America karşısında 2-1'in rövanşının 2-1 bitmesi üzerine penaltılarda rakibini 4-2 deviren Monterrey'in hocasının bu noktaya gelmesi hiç kolay olmadı. Teknik direktörlük kariyeri inişli çıkışlı bir grafik çizen Antonio Mohamed iki kere de finalin kıyısından döndü. Ancak bu kez zafer geldi. Sözler tutuldu, son görev tamamlandı. Yas ve kutlamalar birbirine karıştı.

KAZA ANINI ANLATTI

Geçtiğimiz Ağustos ayında katıldığı bir televizyon programında kaza öncesini ve sonrasını anlatan Antonio Mohamed, "Oğlum 9 yaşındaydı, Dünya Kupası için Almanya'ya gitmek istedi. Bir grup arkadaşımla birlikte bir karavan kiralayıp önce İspanya ve İtalya'ya, ardından da Almanya'ya gittik. Çeyrek finale kadar tüm maçlara gittik. Berlin'de Almanya'ya karşı kaybedince  çok üzüldük, çok ağladık. Karavana atlayıp havalimanına doğru yola çıktık. Bir süre sonra direksiyonu arkadaşlarımdan birine bırakıp arka tarafta oğlumla birlikte uyumaya gittim. Sonrasında tek hatırladığım, beni sedyeyle hastaneye götürmeye çalışan bir helikopter... 18 ve 19 yaşlarında iki çocuk, yaklaşık 180 km hızla bize arkadan vurmuş... Ben 60 gün hastanede kaldım, neredeyse sol bacağımı kaybediyordum ama önemli değil. Oğlum dört gün dayanabildi. Sonra fişi çekmek zorunda kaldılar ve hayatını kaybetti. Yaşadığım acıyı serbest bırakmaya çalışıyorum, hatta neredeyse bunu pozitif bir enerjiye çevirdim. Yaşayan üç çocuğum var, ve hepsini çok seviyorum." ifadelerini kullanmıştı.

"EL TURCO" LAKABI NEREDEN GELİYOR?

El Turco, kökeni Osmanlı İmparatorluğu'na dayanan, ataları Arap olan ve göç yoluyla Latin Amerika'ya gelmiş kişiler için sıklıkla kullanılan bir lakaptır. Antonio Mohamed ise Suriye, Lübnan ve Hırvat kökenli Arjantin doğumludur.

El Turco Monterrey Meksika Ligi