Efsane futbolcu hayatını kaybetti: Deschamps, Desailly ve Burruchaga'yı keşfeden adam

Hayatını kaybetti 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Fransa Ligue 1
Efsane futbolcu hayatını kaybetti: Deschamps, Desailly ve Burruchaga'yı keşfeden adam

Fransız futbolunun ve Nantes kulübünün efsanesi Robert Budzynski 83 yaşında hayatını kaybetti. Budzynski, Fransa futbolunda bir ilk olmuş, onlarca yıldız keşfetmişti.

Bir adam düşünün... Tam 42 yılını tek bir takıma adamış. 60'lı yıllarda Fransız takımı Nantes'ın efsanesi olan Robert Budzynski, 83 yaşında hayatını kaybetti.

Haber: Mehmet Efendi / Haber Global

Nantes kulübü için o bir futbolcudan çok daha fazlasıydı, adeta bir anıttı. 1963-70 yılları arasında Sarı-yeşillilerin formasını giydi. Ancak öyle bir aşktı ki onunkisi futbol oynamasa da Nantes'ı bırakamadı. 1970 ile 2005 yılları arasında kulübün sportif direktörlüğünü yaptı.

Nantes kulübü sosyal medyadan acı haber i duyurdu. Vizyoner ve tutkulu bir adamın anısını selamladı.

42 yıllık Nantes kariyeri boyunca 11 kez Fransa milli takımının formasını giydi. Defans oyuncusu olan Budzynski, Nantes formasıyla 1965 ve 1966'da Fransa Ligue 1'de 2 kez şampiyonluk yaşadı. 1965 Şampiyonlar Kupası'nı da aldı.

Efsane futbolcu hayatını kaybetti: Deschamps, Desailly ve Burruchaga'yı keşfeden adam - Resim : 1

Oyunculuk kariyerinin sonuna doğru ciddi bir sakatlık geçirdi. Futbolu bırakmak zorunda kaldı. O zamanki kulüp başkanı Louis Fonteneau'nun teklifini kabul etti ve Nantes'ın Spor Direktörü oldu. Bu Fransız futbolunda daha önce görülmemişti. İlk kez bir takıma spor direktörü atanmıştı.

Spor direktörü kariyeri yaklaşık 30 yıl sürdü. Jose Arribas, Jean Vincent gibi hocalarla çalıştı.

Görev yaptığı süre boyunca Nantes kulübünü Vahid Halilhodzic, Jorge Burruchaga, Marcel Deasilly, Didier Deschamps gibi yıldız isimleri kazandırdı.

Kaynak: Haber Global TV

Nantes Ligue 1 fransız futbolu hayatını kaybetti 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler