Edin Dzeko, Fenerbahçe'yi tercih etme sebebini açıkladı

Fenerbahçe Transfer Edin Dzeko
Edin Dzeko, Fenerbahçe'yi tercih etme sebebini açıkladı

Fenerbahçe'nin Inter'den kadrosuna kattığı Edin Dzeko, neden Sarı-lacivertlileri tercih ettiğini açıkladı. Boşnak golcü, "Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük kulübü olduğu için geldim" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü yeni golcüsü Edin Dzeko kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Boşnak futbolcu, Fenerbahçe'yi Türkye'nin en büyük camiası olduğu için seçtiğini belirterek, "Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük kulübü. Bu yüzden Fenerbahçe'ye geldim. Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte, herkesin birlikte çalışması gerekir. Hocamız bizden neler istediğini çok net bir şekilde anlattı. Maçlar kazanmak, büyük finaller oynamak, kupalar kaldırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"LAKABIM BOSNALI KUĞU"

37 yaşındaki oyuncu lakabı hakkında kendisine yöneltilen soruya, "Bosnalı insanlar Türkleri çok seveler. Türkler de aynı şekilde. Biz zaten kardeş gibiyiz. Burada olduğum için çok mutluyum. Bosnalı kuğu lakabına gelecek olursak, milli takım maçında deplasmanda Belçika’ya karşı oynuyorduk.

O maçta gol atmıştım. Yorumculardan bir tanesi ‘Bosnalı kuğu’ diye bağırmaya başladı. Sonrasında bu lakap devam etti. Ülkemde de beni sürekli bu lakapla çağırıyorlar. Ben de bundan dolayı mutluyum" şeklinde yanıt verdi.

"HER ZAMAN GELİŞMEK ZORUNDAYIM"

Edin Dzeko, hocası İsmail Kartal'la iyi bir diyalogları olduğunu belirterek, "Kulüpteki herkes bana karşı çok iyi davrandı. Evimde hissediyorum. Henüz Türkçe bilmiyorum ama birçok oyuncu İngilizce, İtalyanca konuşabiliyor. Onlarla şimdiden güzel sohbetlerimiz oldu.

İsmail Kartal hoş ve nazik bir insan. Kendisini tanıttı. Benden beklentilerini iletti. Güzel bir konuşma, tanışma oldu. Ben her zaman kendimi geliştirmeye çalışan bir futbolcuyum. Unutmayın, bir futbolcu için geçmişi önemli değildir. Her zaman geleceğe bakmak ve gelişim göstermek zorundasınız.

"BAŞARI İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ"

Fenerbahçe taraftarlarının ne kadar büyük taraftar olduğunu, stadın sürekli dolu olduğunu, atmosferin de harika olduğunu takım arkadaşlarımdan da duydum. Eğer büyük şeyleri başarmak istiyorsanız birlikte hareket etmeniz gerekiyor.

Futbolcu, hoca, taraftarlar, başkanımız yani kısaca camianın bütün ve beraber olması gerekiyor. Fenerbahçe gibi büyük bir takım zaten bu noktada başarılara ulaşabilmek adına beraber hareket etmeli diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"EN İYİ GOLÜMÜ CHELSEA'YE ATTIM"

Dzeko 'En iyi golün hangisi' sorusuna ise, "Attığınız golleri seçmek zordur. Bana göre en iyi golüm Şampiyonlar Ligi’nde Roma formasıyla Chelsea deplasmanında atmış olduğum goldü. Maçın gidişatında atmış olduğum o gol, benim için en iyi gol olarak nitelendirilebilir. Stamford Bridge’de o gol bana harika hisler yaşatmıştı" cevabını verdi.

Kaynak: Haber Global TV

Edin Dzeko fenerbahçe Edin Dzeko Fenerbahçe Edin Dzeko Transfer Fenerbahçe transfer haberleri