Dursun Özbek'ten Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylar ve Ali Koç'un 'ligden çekilme' sözleriyle ilgili açıklama

haberglobal.com.tr
Galatasaray Dursun Özbek Fenerbahçe
Dursun Özbek'ten Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylar ve Ali Koç'un 'ligden çekilme' sözleriyle ilgili açıklama

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylar ve Fenerbahçe'nin ligden çekilme gündemli genel kurul kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, bir işbirliği anlaşmasının imza töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. 

Özbek, Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki gerginlikle ilgili olarak, "Türk sporundaki gerginliğin önemle incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçmişten bugüne yaptıklarımızı göz önüne almamız lazım. Bunların Türk sporuna ne kadar faydası ne kadar zararı oldu, muhabesi yapılmalı. Geçmişteki söylemler bitmeli ve camialara itidal hakim olmalı. Vuku bulan olaylar detaylı şekilde incelenmeli, kapsamlı inceleme yapılmalı, buradan da adil bir şekilde bunların önüne geçmek için gereken cezalandırmanın yapılması gerekir. Her seferinde halının altına süpürdüğümüz olaylar bizleri bugüne hazırladı. Artık bugün bir milat olmalı ve bu konuyla ilgili yapılması gereken adil yaptırımların gündeme gelmesinden yanayız. Bu görev TFF'ye düşmektedir. Onların da gerekeni yapacağından eminim" dedi. 

Özbek, Ali Koç'un ligden çekilme sözleri hakkında, "Ali Bey'in açıklamalarına bağlı olarak olağanüstü genel kurul çağrısı yapıldı. Bu ve ligden çekilme Fenerbahçe'nin iç işidir. Bizde, Galatasaray'ın geleneğinde rakiplerin iç işlerine karışma huyumuz yok. Dolayısıyla genel kurulu Fenerbahçe'nin toplanacak ve bir karar alacaklar. Her ne kadar defalarca geçmişte benzer söylemler yapıldıysa da genel kurulun kendileri için en iyi kararı alacaklarından eminim" ifadelerini kullandı. 

Özbek, şöyle devam etti:

"Süper Kupa finali için karar mekanizması TFF'dir. Gelişmeleri değerlendirecek yer TFF'dir. Galatasaray da gelişmeleri izlemektedir. Türk futboluna faydası olan her türlü kararın Galatasaray arkasında durur.

Ali Bey'in Kulüpler Birliği'nden istifası kişisel kararıdır, saygı duyuyorum. Ali Bey'in istifası ile yer boşalırsa oraya en iyi temsil edecek arkadaşlarımızdan birisini seçeriz. "