Dursun Özbek'ten Lale Orta tepkisi: İstediği görüntüleri ekrana getirtiyor, federasyon hala neden sessiz?

Galatasaray Dursun Özbek

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, MHK Başkanı Lale Orta'nın açıklamalarına tepki göstererek, "İstediği görüntüleri ekrana getirtiyor, federasyon hala neden sessiz?" dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, MHK Başkanı Lale Orta'nın açıklamaları ve hakem kararlarıyla ilgili olarak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Özbek, "Burada MHK Başkanı istediği gibi karar veriyor, istediği görüntüleri istediği gibi ekrana getiriyor. Burada sayın MHK Başkanı hem savcılığa hem hakimliğe soyunmuştur" dedi.

Özbek, "Federasyon hala neden sessiz? Yönetim kurulu üyeleri neden susuyor? Böyle bir olayda ve bütün sezona ışık tutacak bir olayda herkes susuyor. Sayın Lale Orta hem TFF sözcülüğü yapıyor hem de olaylara açıklama getiriyor. Neden çekiniyorsunuz?" ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe'nin Alanyaspor maçının devre arasında yaptığı paylaşıma değinen Özbek, "Sahada maç oynanıyor, devre arasında açıklama yapılıyor. Sırf kırmızı kartı unutturmak için yapıyorlar" diye konuştu. 

Özbek'in açıklamaları şöyle: 

"Sayın Lale Orta, TFF'nin sözcülüğüne soyunmuştur. Büyük bir hayal kırıklığı içindeyiz. Konya'da basın mensuplarıyla yaptığım konuşmada da buna inanmak istemediğimi de belirtmiştim. Bunun gerçek olmadığını düşündüm. MHK'nin görev ve yetkileri bellidir. Görevleri arasında yayıncı kuruluşa ya da basın kuruluşuna müdahale etmek yoktur. Bundan daha da vahimi yönetim kurulu kararı olmadan çıkartılacak bir VAR videosunun, VAR odasından çıkarılmasıdır. Demek ki, orada gösterilmesi gereken ya da gösterilmemesi gereken görüntüler var. Burada MHK Başkanı istediği gibi karar veriyor, istediği görüntüleri istediği gibi ekrana getiriyor. Burada sayın MHK Başkanı hem savcılığa hem hakimliğe soyunmuştur.

"TFF NEDEN SUSUYOR?"

Yayıncı kuruluşun çekilen görüntülerinde demek ki bazı görüntüler yayınlanabilir, duruma göre bazılarının da yayınlanmaması lazım. Hukukta böyle bir şey yok. Deliller çerçevesinde herkes kendi hakkını arama mecburiyetindedir. MHK tarafsızlık konusunda en kritik kurullardan birisidir. Sayın Lale Orta'nın müdahale ettiği TV programıyla ilgili, orada bir arkadaşımız istifa etti. Sayın Lale Orta, bu istifaya da açıklık getirdi. EYT'den istifa etmiş. Eğer birilerinin aklıyla alay etmek istediğiniz zaman... O arkadaşın istifası ile TV'deki yorum aynı saate denk gelmiştir. Kimse bizim aklımızla alay etmeye kalkmasın. Sayın Lale Orta'nın seçildiği dönemde biz Türk futboluna herkes için adalet getirmesi konusunda yanımızda olacağına inanıyorduk. Standardı olmayan kararlar bunun tam tersini gösterdi. Kimse bunun bir tesadüf ya da acemice bir hata olduğunu söyleyemez. Federasyon hala neden sessiz? Yönetim kurulu üyeleri neden susuyor? Böyle bir olayda ve bütün sezona ışık tutacak bir olayda herkes susuyor. Sayın Lale Orta hem TFF sözcülüğü yapıyor hem de olaylara açıklama getiriyor. Neden çekiniyorsunuz? Değerli yönetim kurulu arkadaşlarım neden çekiniyorsunuz? Tuz koktu demiştik, dediğimiz şekilde devam ediyor. Sanki bu plan göz göre göre oynanıyor. Birbirine benzer pozisyonlar, Dubois'e yapılan hareket var, daha sonra itirafta bulunmuştur, kırmızı kartı hakettiğini söylüyor ama sayın hakem bunu görmüyor, VAR görmüyor. Rakibimizin maçında da aynı hareket yapılıyor, gereken kart gösterilmiyor. Hakem görüyor, VAR'dakiler görüyor ama verilmiyor. Garip. Anlaşılması zor görüntüler var. Hakem elini kırmızıya götürüp birden vazgeçiyor. Bu hakem, çok iyi hatırlıyorum, bir Galatasaray maçında rakip takım formasıyla maç seyrederken görüldü. Bu konu daha önceki federasyonla toplantıda da gündeme geldi. Federasyon başkanı, yetkililer, MHK, algoritma ile bizi ikna etmeye çalıştı."

Kaynak: Haber Global TV

Dursun Özbek lale orta Galatasaray TFF