Dünyada yılın en iyisi Messi seçildi! Bakın Vincenzo Montella ve Hakan Çalhanoğlu kime oy verdi

FIFA Lionel Messi Vincenzo Montella Hakan Çalhanoğlu A Milli Takım
Dünyada yılın en iyisi Messi seçildi! Bakın Vincenzo Montella ve Hakan Çalhanoğlu kime oy verdi
FOTOĞRAF: AA

FIFA tarafından düzenlenen ve 2023 yılının en iyilerinin belirlendiği ödül töreninde yılın en iyi erkek futbolcusu ödülünün sahibi Arjantinli yıldız isim Lionel Messi oldu.

FIFA tarafından 2023 yılının en iyilerinin belirlendiği gala gecesi, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlendi. France Football dergisi ile 2010'dan itibaren yürütülen ortaklığın sona ermesinin ardından hayata geçirilen FIFA En İyiler Ödülleri, 8. kez dağıtıldı.

Milli takımların teknik direktör ve kaptanları, basın mensupları arasından seçilmiş bir grup ile halkın katılımıyla yapılan oylama sonucunda, Amerikan Birinci Ligi'nde Inter Miami forması giyen Messi, yılın en iyi erkek futbolcusu seçildi.

Törene katılmayan 36 yaşındaki Arjantinli futbolcu, Manchester City'den Erling Haaland ve Paris Saint-Germain'den Kylian Mbappe'yi geride bıraktı.

France Football dergisinin verdiği Ballon d'Or (Altın Top) Ödülü'nü 8 kez alan Messi, FIFA'nın yılın oyuncusu ödülünü de 2009, 2019 ve 2022'den sonra 4. defa kazandı.

Her ülkeden A Milli Takım Teknik Direktörü, A Milli Takım kaptanı ve bir medya mensubunun verdiği oylarla kazananın belli olduğu ödül töreninde Türkiye adına verilen oyların da kime gittiği belli oldu.

İŞTE TÜRKİYE'NİN TERCİH ETTİĞİ İSİMLER

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, yılın en iyi erkek futbolcusu oylamasında; Lionel Messi, Erling Haaland ve Bernardo Silva sıralaması şeklinde oy kullandı.

Kariyerini Inter'de sürdüren A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu ise oylarını; Lionel Messi, Erling Haaland, Kylian Mbappe şeklinde sıraladı.

Türkiye adına medya mensubu olarak oy kullanan Mehmet Arslan ise; Lionel Messi, Erling Haaland, İlkay Gündoğan şeklinde tercih bildirdi.