Dünya yıldızlarından Pele mesajları

Spor haberleri

Brezilyalı efsane futbolcu Pele, 29 Kasım'dan bu yana tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında yaşamını yitirdi. Pele'nin ölüm haberinin ardından futbol dünyasının yıldız isimlerinden peş peşe taziye mesajları geldi.

İlerleyen kanserinin ardından çoklu organ yetmezliğinden 82 yaşında vefat eden Pele'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kral Pele'nin ilham veren sevgi dolu yolculuğu, bugün itibarıyla son buldu. Spora kattığı dehasıyla dünyayı büyüleyen Pele, hayatı boyunca eylemleriyle savaş durdurdu ve toplum yararına birçok çalışma yürüttü. Pele, tüm sorunların tedavisi için, en fazla sevginin gücüne inanırdı. Onun bu mesajı, gelecek nesillere verdiği mirastır. Her zaman sevgiyle kalın." ifadeleri kullanıldı. Pele'nın vefatı sonras futbol camiasından taziye mesajları paylaşıldı.

Pele’nin yaşamını yitirmesinin ardından yapılan paylaşımlar ise şöyle:

Cristiano Ronaldo: "Tüm Brezilya'ya ve Pele'nin ailesine başsağlığı diliyorum. Ebedi Kral Pele'ye sadece 'hoşça kal' demek, futbol dünyasının şu anda hissettiği acıyı ifade etmeye asla yetmeyecek. Milyonlarca insana ilham kaynağı oldu. Düne, bugüne ve sonsuza kadar uzanacak bir miras bıraktı."

Lionel Messi: "Huzur içinde uyu Pele."

Neymar: "Pele'den önce 10 sadece bir sayıydı. Bu cümleyi bir yerde, hayatımın bir noktasında okumuştum. Ama bu güzel cümle eksik. Pele'den önce futbol sadece bir spordu diyebilirim. Pele her şeyi değiştirdi. Futbolu sanata, eğlenceye dönüştürdü. Fakirlere, siyahlara ve çoğunlukla Brezilya'ya görünürlük verdi. Futbol ve Brezilya, Kral sayesinde statüsünü yükseltti! O gitti ama büyüsü kaldı. Pele sonsuza kadar!!"

Kylian Mbappe: "Futbolun kralı bizi terk etti ama mirası asla unutulmayacak."

 

Kaynak: Haber Global TV

Brezilya Pele ölüm taziye