Dünya üçüncülüğü olan ünlü basketbolcu Ademola Okulaja 49 yaşında hayatını kaybetti

basketbol Hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler
Dünya üçüncülüğü olan ünlü basketbolcu Ademola Okulaja 49 yaşında hayatını kaybetti

Nijerya ve Almanya ve ABD vatandaşı basketbolcu Ademola Okulaja, 49 yaşında beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetti. Okulaja, Nowitzki'yle birlikte Almanya'nın dünya 3.lüğünde önemli bir rol oynamıştı.

HABER GLOBAL - Bir döneme damgasını vuran ünlü basketbolcu Ademola Okulaja, 49 yaşında hayatını kaybetti. 

Kuzey Carolina Üniversitesi mezunu olan Ademola Okulaja, başarıya Avrupa'da ulaşmıştı.

Acı haber Alman dergisi BIG tarafından duyuruldu. Ölüm nedeni ise açıklanmadı.

Nijeryalı bir babayla Alman bir annenin oğlu olan Ademola, 1995'ten 1999'a kadar Kuzey Carolina'da kolej basketbolu oynadı. NCAA kariyerinden sonra Avrupa'ya dönen Okujala; Alba Berlin, Barcelona, Unicaja, Brose Bamberg gibi takımlarla Euroleague'de oynadı. Ayrıca Valencia ve Khimki ile Eurocup'ta mücadele etti. 1994-95'te Svetislav Pesic'in çalıştırdığı Alba Berlin ile Koraç Kupası'nı kazandı. 

Dünya üçüncülüğü olan ünlü basketbolcu Ademola Okulaja 49 yaşında hayatını kaybetti - Resim : 1

Alman milli takımının da formasın giyen oyuncu 2 kez FIBA Dünya Kupası ve 5 kez EuroBasket'te mücadele etti, Milli takım kaptanlığı yaptı. 1995'ten 2007'ye kadar 172 üst düzey maçta oynadı. Dirk Nowitzki'li Almanya'yla birlikte Indianapolis'te Dünya Üçüncülüğü kazandı.

Çok uğraşmasına rağmen kariyerini NBA'e taşıyamadı. 76ers, Spurs ve Jazz kamplarında yer almasına rağmen NBA'de oynayamadı. 

2008 yılında omuriliğinde tümör teşhisi konulan Okujala, 2010 yılında parkeye geri döndükten sonra kariyerini noktalama kararı aldı. Son dönemde Alman kanalları için basketbol maçlarını yorumluyordu. 

Kaynak: Haber Global TV

basketbol hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler