Dünya rekortmeni Kenyalı efsanevi atlet Henry Rono hayatını kaybetti

Haberglobal.com.tr
2024'te hayatını kaybeden ünlüler Kenya
Dünya rekortmeni Kenyalı efsanevi atlet Henry Rono hayatını kaybetti
FOTOĞRAF: Kenya Atletizm Federasyonu Resmi X Hesabı

Pek çok dünya rekorunun altına imzasını atan ve Kenya'nın yetiştirdiği en iyi sprocular arasında gösterilen Henry Rono 72 yaşında yaşamını yitirdi.

Dünya rekortmeni Kenyalı eski atlet Henry Rono 72 yaşında hayatını kaybetti.

Kenya Atletizm Federasyonu resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla efsanevi ismin vefat haberini duyururken ölüm nedeniyle ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Rono, 1978 yılında 81 gün içerisinde 4 farklı dünya rekoru kırmıştı. 3000, 5000 ve 10000 metrede dünya rekoru kıran Henry Rono 3000 metre engelli koşuda da rekorun altına imzasını atmıştı.

Kenya Olimpiyat Komitesi Eski Başkanı Kipchoge Keino, vefat haberinin ardından 'Kenya'nın yetiştirmiş olduğu en iyi uzun mesafe koşucularından bir tanesiydi" ifadelerini kullandı.

Keino, AFP'ye verdiği röportajda pek çok Afrika ülkesi tarafından boykot edilen 1980 yılında yapılan Moskova Olimpiyatları'na Henry Rono'nun katıldığı takdirde çok rahat bir şekilde en az 2 altın madalya daha elde edebileceğini iddia etti.

Kenya Atletizm Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Kenya Atletizm Komitesi olarak Rono'nun ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine bu zor zamanda en içten başsağlığı mesajlarımızı iletmek isteriz" ifadeleri kullanıldı.

Yaşamının büyük bir bölümünü Amerika Birleşik Devletleri'nde geçiren Henry Rono 2019 yılında ülkesi Kenya'ya dönüş yapmıştı.

24 yaşındaki Kenyalı atlet Kelvin Kiptum da Rono'dan sadece 4 gün önce meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirmişti.

2024'te hayatını kaybeden ünlüler