Dünya Kupası'na gidemeyen adam hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Dünya Kupası'na gidemeyen adam hayatını kaybetti

İngiltere milli takımı, Bolton ve Manchester City'nin eski yıldızlarından futbolcu Freddie Hill, 81 yaşında hayatını kaybetti.

'Tanrı' lakaplı Burnden Park efsanesi futbolcu Freddie Hill, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Altyapısından yetiştiği Bolton Wanderers'taki 12 yıllık kariyeriyle takımın efsaneleri arasına giren Hill, hem yetenekleriyle hem de eğlenceli kişiliğiyle Bolton taraftarlarının yıldızı olmuştu.

Bolton tarafından Sheffield'da keşfedilen Hill, 1958 yılında Bolton Wanderers'ın kazandığı FA Cup'ın ardından düzenli olarak takımda forma giymeye başladı. Chelsea'yi 6-0 yendikleri tarihi maçta hat-trick yaptı.

1961-62 sezonunda takımının en golcü oyuncusu oldu, Sheffield United'a karşı hat-trick yapan son Bolton Wanderers oyuncusu olarak bu unvanını halen koruyor.

Dünya Kupası'na gidemeyen adam hayatını kaybetti - Resim : 1

Dünya Kupası'na gidebilirdi, gidemedi

22 yaşında geldiğinde İngiltere menajeri Walter Winterbottom tarafından milli takıma çağrıldı. 3-1 kazanılan Kuzey İrlanda maçının ardından Galler maçında da oynadı. Ancak talihsizliği Alf Ramsey'e denk gelmesi oldu.

2010 yılında Bolton News'e yaptığı açıklamada Hill, "Herkes benim uzun yıllar milli takımda oynayacağımı söylüyordu. Ancak sonra menajerliğe Ramsey geldi" demişti.

"Benden bir ya da iki dokunuşla pas vermemi istedi ama ben bunu yapamadım. Bensiz Dünya Kupası'nı kazandılalar. Bazıları ben oynamadığım için kupanın geldiğini söyledi" diye konuşmuştu.

24 yaşında Bill Shankly yönetimindeki Liverpool'a imza atmaya hazırlanırken sağlık kontrollerinde yüksek tansiyon ve kan şekeri çıkınca transfer iptal odu.

1969'a kadar Bolton formasını giyen Ferddie Hill, 5 bin pound'a Halifax Town'a transfer oldu. O zamana kadar Bolton formasıyla 412 maçta 79 gol attı.

Halifax'tan Manchester City'ye geçti ve beraber Premier Lig'in yolunu tuttular.

Manchester City formasıyla 35 kez oynadıktan snora Peterborough United'a transfer oldu.

Kaynak: Haber Global TV

2021'de hayatını kaybeden ünlüler futbol