Dünya Kupası yolunda A ve B Grubu analizi: Biri 'en zayıf', diğeri 'en güçlü'

FIFA 2022 Dünya Kupası
Dünya Kupası yolunda A ve B Grubu analizi: Biri 'en zayıf', diğeri 'en güçlü'

Futbol dünyası 2022 Dünya Kupası için gün sayarken gruplara ilişkin tahminler de dile getiriliyor. Biz de Kupaya Doğru serisinde ilk olarak A ve B Grubu'nu ele alacağız. Kağıt üzerinde 'en zayıf' ve 'en güçlü' grup olarak gözüken iki gruptan kim çıkar? Kimleri izlemek, neye dikkat etmek gerek?

Dünya Kupası için geri sayımda sona iyice yaklaşıyoruz. Heyecan katlanarak artarken, futbolseverler de yavaş yavaş havaya giriyor. Biz de bu süreçte haberglobal.com.tr olarak sizlerle hikayeler, unutulmaz anlar, analizler, tahminler, yıldızlar ve öne çıkan performansları paylaşacağız. Dünya Kupası boyunca devam edecek yolculuğumuzun ilk etabında, turnuva başlayana dek özel çalışmalarımızı, Kupaya Doğru dizisi ile sizlerle buluşturacağız.

Katar'ın ev sahipliğinde 20 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan dev organizasyon öncesinde ilk olarak A ve B gruplarına bakacağız. Farklı sebeplerle mücadeleci geçmesi beklenen iki gruptan A Grubu'nda ev sahibi yer alıyor. B Grubu ise adeta diplomatik bir masayı andırmakta!

Dünya Kupası yolunda A ve B Grubu analizi: Biri 'en zayıf', diğeri 'en güçlü' - Resim : 1

A GRUBU: KAĞIT ÜZERİNDE 'EN ZAYIF'

Ev sahibi Katar'la birlikte Ekvador, Senegal ve Hollanda'nın yer aldığı A Grubu, kura çekiminde futbol mazisi çok geniş olmayan Katar'ın, ev sahibi olduğu için ilk torbadan gelmesiyle turnuvanın “en zayıf” grubu olarak öne çıkıyor. A Grubu'nun dünya sıralaması ortalaması 30... Ancak 2019 Asya şampiyonu Katar'ın ev sahibi olarak özel bir oyun oynamaya çalışacak olması, Ekvador'un ise her Güney Amerika takımı gibi sürprizler hazırlama niyeti, mücadele gücü yüksek maçların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Kim çıkar: Grubun mutlak favorisi Hollanda. Portakallar, 2018 Dünya Kupası'nda yer alamazken bu kez etkileyici bir dönüş yapmak istiyor. Ocak ayında Afrika Uluslar Kupası'nda zafere ulaşan Sadio Mane önderliğindeki Senegal ise grubun bir üst tura çıkması beklenen diğer takımı.

Kimi izleyelim: Gözler mutlaka Sadio Mane'nin sırtlayacağı Senegal'de ve Louis van Gaal yönetimindeki Hollanda'da olacak. Van Gaal ile Hollanda, 2014'te Dünya Kupası'nı güçlü bir kontratak oyunuyla üçüncülükle tamamlamıştı. Ancak o kadronun parlak veteranları Robben, Van Persie ve Kuyt gibi özel isimler elbette artık yok. Hollanda'da ayrıca Virgil Van Dijk gibi bir savunma liderinin ilk Dünya Kupası performansı da merakla bekleniyor.

Soru işareti: 2019 Asya Kupası şampiyonu Katar'ın ev sahibi avantajını kullanıp kullanamayacağı önemli bir soru işareti olarak öne çıkıyor. Her ne kadar FIFA ve yerel organizasyon ekibi stadyumlarda özel olarak çözümler üretse de ve her ne kadar turnuva kasım ayında başlayacak olsa da Katar'ın havası adaptasyon gerektirebilir.

B GRUBU: DİPLOMATİK MASA GİBİ!

İngiltere, İran ve ABD'nin adlarının bir arada geçmesi normalde pek hayra alamet bir durum değil. Ancak bu kez platform farklı! Bu üç ülke ve Galler, A Grubu'nun tam tersi, Dünya Kupası'nın kağıt üzerinde “en zor” grubunu oluşturmakta. Dört ülkenin ortalama FIFA sıralaması 15... İngiltere-Galler, ABD-İngiltere ve İran-ABD gibi oldukça enteresan olmaya gebe maçlara ev sahipliği yapacak olan grup, yüksek eğlence vadediyor.

Kim çıkar: İngiltere hem grubun hem de turnuvanın önemli favorileri arasında yer alıyor. Haliyle çok zorlu maçlar oynayacak olsalar da güçlü kadrosuyla gruptan çıkmayı başaracaklardır. 2018 Dünya Kupası'nın dördüncüsü ve son Avrupa Şampiyonası finalisti İngiltere, yürüyüşünü bir zaferle taçlandırmak ve 66'dan bu yana süren hasretini bitirmek istiyor.

İkincilik koltuğu için yarışın büyük bir çekişme içinde geçmesi bekleniyor. ABD ve Galler arasında geçmesi beklenen rekabette ABD bir adım önde görünüyor. ABD'nin Avrupa'da oynayan yıldızlarından nasıl bir performans alacağı da merak konusu. İran'ın ise sıkı bir takım olduğu aşikar ancak geniş kadrosunun kalitesi ve futbolcularının üzerinde Demokles'in kılıcı gibi sallanacak olan siyasi baskı, takımı kağıt üzerinde grubun zayıf halkası yapıyor.

Kimi izleyelim: Foden, Saka, Smith-Rowe, Bellingham ve veteran çağlarına giren Kane... İngiltere'nin heyecan verici gençlerinin sergileyecekleri performanslar şimdiden merak konusu. 2018'e damga vuran Harry Kane'in benzer bir seviyede oynaması mutlaka fark yaratacaktır. Ayrıca ABD'de gözler Christian Pulisic ve Gio Reyna'da olacak.

Soru işareti: Galler'in oldukça kompakt bir turnuva takımına dönüşebildiğini defalarca gördük. Gareth Bale mutlaka son bir şarkı söylemek isteyecektir. Onun milli formayla değişen görüntüsü grupta bambaşka bir görüntü çıkmasına neden olabilir.

Kaynak: Web Özel

2022 Dünya Kupası