Dünya futbolu yasta! Franz Beckenbauer hayatını kaybetti

2024'te hayatını kaybeden ünlüler Bayern Münih Almanya
Dünya futbolu yasta! Franz Beckenbauer hayatını kaybetti
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Almanya’nın ve dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en önemli isimleri arasında yer alan eski futbolcu ve teknik direktör Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti.

Dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi isimleri arasında gösterilen Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer 78 yaşında hayatını kaybetti.

Alman efsanenin ailesinden yapılan açıklamada, "Franz Beckenbauer'in dün uykusunda huzurlu bir şekilde vefa ettiğini derin bir üzüntüyle sizlerle paylaşıyoruz. Herhangi bir soru sormadan sessiz bir şekilde yas tutmanızı rica ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Alman basınında yer alan haberlerde Beckenbauer'in sağlık durumunun 2015 yılında oğlu Stephan'ı kaybetmesi ve Almanya'da düzenlenen 2006 FIFA Dünya Kupası'ndaki yolsuzluk iddialarının ardından kötüleşmeye başladığı ve son zamanlarda da gözlerden uzakta bir yaşam sürdüğü bildirildi.

Beckenbauer'in uzun bir süredir Parkinson, demans hastalıklarıyla mücadele ettiği ve kalbinden de ameliyat geçirdiği belirtildi.

Beckenbauer, Almanya Milli Takımıyla 1974'te futbolcu olarak 1990 yılında ise teknik direktör olarak dünya kupası kazanma başarısı göstermişti.

Franz Beckenbauer, futbolculuk dönemi boyunca Bayern Münih, New York Cosmos ve Hamburg gibi takımlarda forma giymişti.

Bayern Münih'in efsaneleri arasında yer alan Beckenbauer 3 Şampiyon Kulüpler Kupası, 5 Bundesliga, 1 Kupa Galipleri Kupası, 4 Almanya Kupası, 1 Kulüpler Dünya Kupası kazanmıştı.

Efsanevi isim, aktif futbolculuk döneminde Almanya Milli Takımıyla 1972'de Avrupa Şampiyonası ve 1974'te Dünya Kupası'nda mutlu sona ulaştı.

Teknik direktörlük kariyeri de tıpkı futbolculuk dönemi gibi başarılı olan Beckenbauer Bayern Münih, Marsilya ve Almanya Milli Takımında da görev aldı.

Beckenbauer hocalık kariyerinde ise 9 Bundesliga, 6 Almanya Kupası, 6 Almanya Lig Kupası, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Kupası, 1 Kulüpler Dünya Kupası, 1 Fransa Ligue 1 şampiyonluğu yaşadı.

2024'te hayatını kaybeden ünlüler