Dudaktan öpücük skandalının başrol oyuncusu Luis Rubiales'in annesi açlık grevine başladı

İspanya futbol
Dudaktan öpücük skandalının başrol oyuncusu Luis Rubiales'in annesi açlık grevine başladı

İspanya futbol otoritesi başkanı Luis Rubiales'in annesi, Dünya Kupası öpücüğünün ardından oğluna destek için açlık grevine başladı.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, oyuncu Jenni Hermoso'yu istemediği halde öptüğü için tepki çeken Luis Rubiales'in annesi kendisini bir kiliseye kapattı ve oğluna yapılan "insanlık dışı muameleyi" protesto etmek için açlık grevine başladığını duyurdu.

Angeles Bejar, grevinin "oğluna karşı hak etmediği bir şeyle yürüttükleri insanlık dışı ve kanlı ava bir çözüm bulunana kadar" süreceğini söyledi.

Rubiales, İspanya'nın Sidney'de kazandığı Dünya Kupası'nın ardından düzenlenen ödül töreninde milli takım yıldızının dudaklarına istemediği bir öpücük kondurmasının ardından FIFA tarafından da 90 günlük hak mahrumiyeti ile cezalandırılmıştı. 

46 yaşındaki Rubiales, ayrıca ülkesinin İngiltere karşısında aldığı galibiyeti kutlamak için stadyumun VIP alanında İspanya Kraliçesi Letizia ve genç kızından metrelerce uzakta dururken kasıklarını avuçlarken görülmüştü.

"Oğlum kimseye zarar veremez"

Haberlere göre, Bejar, Rubiales'in memleketi İspanya'nın güneyindeki Motril'de bulunan Divina Pastora kilisesinde kaldı. 

Bejar, futbolcu Jenni Hermoso'dan doğruyu söylemesini ve "başlangıçta verdiği versiyona sadık kalmasını" istediğini söyledi. 

Bejar, "görüntülerin de kanıtladığı gibi her iki tarafın da rızası olduğu için cinsel istismar söz konusu değil" dedi. Bejar, "Neden hınçlarını oğlundan çıkardıklarını" ve "tüm bu hikâyenin arkasında ne olduğunu" sorgulanması gerektiğini belirtti.

Bejar "Oğlum kimseye zarar veremez" dedi.

 

Kaynak: Ajans Bizim

Luis Rubiales İspanya ispanyol futbolu kadın futbolu