Dört büyüklerin Ziraat Türkiye Kupası'na hangi turdan katılacağı belli oldu

TFF Ziraat Türkiye Kupası Fenerbahçe Beşiktaş Galatasaray
Dört büyüklerin Ziraat Türkiye Kupası'na hangi turdan katılacağı belli oldu

TFF, internet sitesinden yaptığı açıklamada Ziraat Türkiye Kupası'nın tarihlerini ve kulüplerin hangi turdan itibaren katılacağını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-2024 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası tarihleri ve kulüplerin turlara göre katılım durumlarını açıkladı.

Ön eleme turlarının 17 Eylül 2023'te başlayacağı organizasyona Süper Lig takımlarının da hangi turdan itibaren katılacağı belli oldu.

Süper Lig ekiplerinden; Alanyaspor, Ankaragücü, Antalyaspor,Hatayspor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Kasımpaşa, Kayserispor, Konyaspor, Sivasspor 3. turdan turnuvaya dahil olacak.

Başakşehir, Çaykur Rizespor, Pendikspor, Trabzonspor, Fatih Karagümrük, Samsunspor ise 4. turdan itibaren Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele edecek.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'i ilk 4 sırada tamamlayan Adana Demirspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'na 5. turdan itibaren katılacağı açıklandı.

Kupada 11, 12 ve 13 Ekim tarihlerinde 2. eleme turu, 31 Ekim, 1 ve 2 Kasım'da ise 3. eleme turu maçları yapılacak.

Organizasyonda, 5, 6 ve 7 Aralık tarihlerinde oynanacak 4. eleme turu müsabakalarının ardından Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de yer alacağı 9, 10 ve 11 Ocak tarihlerindeki 5. eleme turu karşılaşmaları gerçekleştirilecek.

Son 16 turunun 6, 7 ve 8 Şubat'ta oynanmasının ardından 27, 28 ve 29 Şubat tarihlerinde çeyrek final müsabakaları yapılacak.

Organizasyonda yarı final ve final müsabakalarının tarihleri ise daha sonra açıklanacak.

Kaynak: Haber Global TV

TFF Ziraat Türkiye Kupası fenerbahçe Galatasaray Beşiktaş Adana Demirspor