Novak Djokovic Roma Açık'ta çeyrek finalde

Novak Djokovic Tenis Spor haberleri
Novak Djokovic Roma Açık'ta çeyrek finalde

Sırp tenisçi Novak Djokovic, Roma Açık Tenis Turnuvası son 16 turunda Britanyalı Cameron Norrie'yi 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Kazandığı toplam 22 Grand Slam şampiyonluğuyla İspanyol tenisçi Rafael Nadal ile birlikte en fazla grand slam kazanan tenisçi unvanını paylaşan Novak Djokovic, Roma Açık'ta yoluna devam ediyor.

Başkent Roma'daki Foro Italico kompleksindeki toprak kortlarda bu yıl 80'incisi düzenlenen turnuvanın 1 numaralı seri başı olan Djokovic, turnuvada yoluna devam ediyor.

Roma Açık'ı en son geçtiğimiz yıl kazanan ve toplamda 6 şampiyonluğu bulunan dünya 1 numarası, son 16 turunda karşılaştığı Britanyalı Cameron Norrie'yi 1 saat 30 dakika süren karşılaşmada 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Tek kadınlarda ise 7 numaralı seri başı Elena Rybakina, Çek Marketa Vondrousova'yı 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek son 8'e kalmayı başardı.

Günün sürpriz sonucuna imza atan isim ise Jelena Ostapenko oldu. Letonyalı tenisçi, turnuvanın 8 numaralı seri başı Rus Daria Kasatkina'yı 6-4, 4-6 ve 6-0'lık setlerle 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Kaynak: Diğer

Novak Djokovic tenis