Diego Godin futbolu bıraktı

Atletico Madrid
Diego Godin futbolu bıraktı
DepoPhotos

Atlético Madrid formasıyla özdeşleşen Uruguaylı ünlü savunmacı Diego Godin, 37 yaşında aktif futbolculuk kariyerini noktaladığını açıkladı.

Uruguay Milli Takımı tarihinin en fazla forma giyen (161 maç) futbolcusu olan, Atletico Madrid'in efsane stoperi Diego Godin, 37 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı.

Son olarak Arjantin'de Velez Sarsfield forması giyen ünlü futbolcu, takımının dün oynadığı ve 1-0 mağlup olduğu Huracan maçında yeşil sahalara son kez futbolcu olarak çıktı.

Yakın zamanda bir kız çocuğu sahibi olduğunu söyleyen Godin, emeklilik kararını, "Artık başka önceliklerim var. Ailem Uruguay'da ve yakın zamanda baba oldum. Dinlenmek ve başka şeylerin tadını çıkarmak istiyorum" sözleriyle açıkladı.

DIEGO GODIN'İN KARİYERİ

Kariyerinde Club Nacional, Villarreal, Atletico Madrid, Inter, Cagliari, Atlético Mineiro ve Vélez Sarsfield formaları giyen Godin profesyonel futbolculuk kariyerinde kulüp düzeyinde 627 maça çıkarken 38 gol atıp 23 de asist üretti.

Atletico Madrid ile 1 İspanya La Liga, 2 Avrupa Ligi, 3 UEFA Süper Kupası, 1 İspanya Kupası ve İspanya Süper Kupası kazanan Godin; Uruguay Milli Takımı'nın 2010 yılında Copa America şampiyonluğu kazanan kadrosunda da yer almıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Diego Godin Atletico Madrid