Diego Costa, Palmeiras'a imzayı atıyor

Diego Costa, Palmeiras'a imzayı atıyor

Libertadores Kupası'nın son şampiyonu Palmeiras, Atletico Madrid'le yollarını ayıran Diego Costa'yı yıllık 2 milyon Euro karşılığında kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

Atletico Madrid ile yollarını ayıran Diego Costa'nın yeni durağı belli oluyor. Brezilya asıllı İspanyol golcü anavatanına dönüyor.

Marca'nın haberine göre, Libertadores Kupası'nın son şampiyonu Palmeiras, Diego Costa transferinde mutlu sona çok yaklaştı. Yıldız golcü Brezilya ekibiyle 2 yıllık sözleşme imzalayacak.

Diego Costa'nın Palmeiras'tan yıllık 2 milyon Euro kazanacağı konuşuluyor. Bu ücret ülkedeki en yüksek futbolcu ücretlerinden biri anlamına geliyor.

Diego Costa, 2006'da Braga'ya transfer olarak Avrupa defterini açmıştı. Daha önce Brezilya'nın Barcelona takımında forma giyen futbolcu 15 yıl sonra doğduğu ülkeye geri dönecek.

Diego Costa, Palmeiras'a transfer olması durumunda Felipe Melo, Ramires, Luiz Adriano, Lucas Lima, Gustavo Gomez ve Dudu gibi oyuncularla takım arkadaşı olacak.

Kariyerinde Braga, Penafiel, Valladolid, Vallecano, Albacete, Celta Vigo, Chelsea ve Atletico Madrid gibi takımların formalarını terleten 32 yaşındaki Brezilya asıllı İspanyol santrfor, kulüp düzeyinde 474 maçta görev yaptı ve 252 gole doğrudan katkı (181 gol - 71 asist) sağladı.

İspanya Milli Takımı'nda da 24 maçta forma giyen Costa, 10 gol kaydetti.

Ntvspor

Atletico Madrid Diego Costa Palmeiras