Dev maç öncesinde Allegri'yi düşündüren Kenan Yıldız tercihi

Inter Juventus Kenan Yıldız İtalya Serie A Hakan Çalhanoğlu
Dev maç öncesinde Allegri'yi düşündüren Kenan Yıldız tercihi
FOTOĞRAF: Reuters

İtalya Serie A'da 23. haftada oynanacak ve şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan maçta Inter ile Juventus karşı karşıya gelecek. İtalyan basınındaki haberlerde Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri'nin Kenan Yıldız'a bu krtik maçta nasıl bir görev vereceğini düşündüğü bildirildi.

İtalya Serie A'nın 23. haftasında şampiyonluk yolunda kritik önem taşıyan maçta milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun da formasını giydiği lider Inter ile Kenan Yıldız'ın takımı Juventus bu akşam karşı karşıya gelecek.

Dev karşılaşma öncesinde bir maç eksiği bulunan Inter 54 puanla zirvede bulunurken Juventus ise 53 puanla 2. sırada bulunuyor.

Juventus kazanarak Inter'i maç fazlasıyla da olsa geride bırakarak liderliğe yükselmek için Inter ise puan farkını daha da arttırıp avantaj elde etmek için sahaya çıkacak.

İtalyan basınından La Gazzetta Dello Sport'ta yer alan habere göre; Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri'nin bu dev maçta Kenan Yıldız'a özel bir görev vermeyi düşündüğü ifade edildi.

Haberde Kenan Yıldız'ın sahada olduğu süreçte Sırp golcü Dusan Vlahovic'in de performansının yükselmesinde büyük bir rol üstlendiği yorumu yapıldı. 18 yaşındaki futbolcunun merkezde iyi bir performansının olduğu ve topsuz oyunda da rakibin dikkatini dağıtmak konusunda da takıma önemli katkı sağlayabileceği ifade edildi.

Kenan Yıldız'ın topsuz oyundaki becerisinin de Inter maçında büyük bir koz olarak kullanabileceği hatırlatıldı.

Juventus'un 3-5-2 sisteminde iyi sonuçlar aldığı ve bu sebepten Allegri'nin dizilişte herhangi bir değişiklik yapmasının beklenmediği belirtildi.

Bu dev karşılaşma öncesinde Allegri'nin Kenan Yıldız ve Federico Chiesa tercihi arasında kaldığı ve milli futbolcunun ilk 11'de sahaya çıkma ihtimalinin daha yüksek olduğu bildirildi.

Allegri'nin sahaya şu ilk 11'le çıkması bekleniyor:

Szczesny, Gatti, Bremer, Danilo, Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic, Vlahovic, Kenan Yıldız.

Inter ile Juventus arasında oynanacak dev karşılaşmada TSİ 22.45'te başlayacak ve S Sport 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.