Denver Nuggets tarihinde ilk kez NBA şampiyonu

Spor haberleri NBA basketbol
Denver Nuggets tarihinde ilk kez NBA şampiyonu

Nikola Jokic'in sırtladığı Denver Nuggets, NBA'de geçirdiği 47 sezonda ilk kez şampiyonluğa ulaştı.

NBA'de 2022-23 sezonunun şampiyonu Denver Nuggets oldu.

Gergin geçen, tartışmalı hakem kararlarına sahne olan ve iki tarafa da gidip gelen final serisinin beşinci maçında Miami Heat'i 94-89 mağlup eden Denver, seriyi 4-1 kazanarak mutlu sona ulaştı. 

Daha sonra NBA ile birleşen ABA'de 9 sezon, NBA'de ise 47 sezon geçiren Nuggets, kulüp tarihindeki ilk şampiyonluğu elde etti ve Larry O'Brien Kupasını kaldıran takımlar arasına katıldı.

Nuggets'ın başarısıyla birlikte NBA'de şampiyonluk elde edemeyen 10 takım kaldı. Bu takımlar şunlar: Los Angeles Clippers, Phoenix Suns, Minnesota Timberwolves, Brooklyn Nets, Memphis Grizzlies, Indiana Pacers, New Orleans Pelicans, Orlando Magic, Utah Jazz ve Charlotte Hornets.

Finallerin MVP'si Jokic

Zaferi getiren maçta 28 sayı 16 ribaund ve 4 asistle kortun en skorer ismi olan Nikola Jokic, final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

2014'te Denver Nuggets tarafından ikinci turda ve 41. sırada seçilen Sırp basketbolcu, bugüne dek NBA seçmelerinde en düşük sıradan lige giren finaller MVP'si oldu.

Daha önce iki kez normal sezonun MVP'si de seçilen Nikola Jokic, 2023 final serisi boyunca 30.2 sayı, 14.0 ribaund ve 7.2 asist ortalaması tutturdu.

 

 

Denver Nuggets NBA şampiyon