Defalarca banka soyan suç makinesi ünlü futbolcunun cesedi bulundu

HABER MERKEZİ
İsviçre 2024'te hayatını kaybeden ünlüler
Defalarca banka soyan suç makinesi ünlü futbolcunun cesedi bulundu

1970'lerde İsviçre Ligi ekiplerinden Young Boys'ta forma giyen ve daha sonrasında futbolu bırakarak banka soygunlarının altına imzasını atan eski futbolcu Marco Müller ölü bulundu.

1970'li yıllarda İsviçre Süper Ligi'nde Young Boys formasını giyen, daha sonra banka soyduğu için hapse atılan ve hapisten kaçtıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan İsviçreli futbolcu Marco Müller ölü olarak bulundu.

Young Boys formasıyla futbola iyi bir başlangıç yapın İsviçre genç milli takımının da formasını giyen ancak 20 yaşında futbolu bırakıp suç dünyasına giren Marco Müller, yıllarca süren kaçak hayatının ardından öldü.

Young Boys'un yanı sıra SR Delemont takımının da formasını giyen Marco Müller, beklenmedik bir şekilde futbolcu genç yaşında bırakmıştı. Daha sonra suç dolu bir hayatı olan Müller, İsviçreli Robin Hood lakabıyla anılıyordu.

1980'li yıllarda bir dizi banka soygunu gerçekleştirdi. Ayrıca para taşıyan bir kamyonu da soydu. Tahminen bu soygunlardan 2,5 milyon euro elde etti.

Daha sonra karıştığı bir silahlı soygun nedeniyle tutuklanıp hapse atıldı. Kaldığı Jura Hapishanesi'nden firar etti. Yeniden tutuklandı. 1988'de bu kez Bern Hapishanesi'nden kaçtı ve bir daha da yakalanamadı.

CESEDİ DEMİRYOLU HATTININ YAKININDA BULUNDU

1988'den beri kendisinden haber alınmayan suç makinesi futbolcunun cesedi, bir ay önce memleketi Bassecourt yakınlarından bir demiryolu hattının yanında bulundu.

Yapılan DNA testlerinin sonuçları yeni açıklandı ve cesedin Marco Müller'e ait olduğu kesinleşti.

Müller'in Fransa'da saklandığı düşünülüyordu.

"YURT DIŞINA KAÇTIĞINI DÜŞÜNÜYORDUM"

Müller'in suç ortağı Andre Jaggi, "Marco'nun yurt dışına kaçtığını düşünüyordum. Memleketine gitmesi beni şaşırttı. Kılık değiştirse bile onu yürüyüşünden tanırlardı. Polis bana onun öldüğünü söylediğinde içimde tuhaf bir duygu oluştu. Soygunlardan sonra paranın aslan payını hep o alırdı. Benden sürekli borç alır, bir sonraki soygunda borcunu ödeyeceğini söylerdi" diye konuştu.

Soyduğu bankalardan birinde çalışan 71 yaşındaki Yves Girard ise onu şöyle anlattı: "Adam, Sergio Leone'nin filmlerindeki gibi kırmızı bir peruk ve uzun paltoyla içeri girdi. Elinde dinamit vardı. Bana tüm parayı kasadan çıkarmamı söyledi, aksi halde bankayı havaya uçuracağı tehdidinde bulundu."

2024'te hayatını kaybeden ünlüler